≫ 

Tači: Ako se sudi pošteno, dokazaće se da nisam počinio zločin

- Veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata - rekao je Tači

  • 19
Hashim Thaci, Hašim Tači Foto: Tanjug/AP

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je večeras da je završio saslušavanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana, javlja Kljan Kosova.

- Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak - rekao je Tači, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova

- Sada je na tužiocu i sudiji da presude o mom svedočenju. Verujem da ću imati pravedno i nepristrasno suđenje o onome što sam svedočio. Da nisam počinio nijedan zločin i da je rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova  - rekao je on.

Na pitanje novinara da li ga je tužilac pitao u vezi sa navodima Dika Martija o "Žutoj kući", Tači je rekao da nije bio upitan o tome.

- Večeras nemam pravo da govorim o bilo kakvim informacijama koje se tiču mog svedočenja koje je trajalo četiri dana. Međutim, u vezi s vašim pitanjem, mogu potvrditi da me ni u jednom slučaju nisu pitali o tvrdnjama Dika Martija - rekao je Tači.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Video: Hašim Tači stigao u Hag: Niko ne može promeniti istoriju, ovo je cena za slobodu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spale

    16. jul 2020 | 23:11

    Ljudi sto je najveca tuga, njega tamo i nece osuditi, i to ce biti kraj da je on neki zlocinac, kao sto jeste. Svi znamo da taj sud sluzi samo nas da osudjuje. Ovo su namerno napravili, zapad, da bi mogli posle toga komotno da stvore svog slugu veliku albaniju

  • Gagi

    17. jul 2020 | 06:44

    Dokaza ce se da si ubica i zločinac nista drugao

  • Miroslav

    17. jul 2020 | 07:22

    Teroristička organizacija a nije činila zločine ?! Da nije žalosno bilo bi smešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA