SPS obeležio tri decenije postojanja, Palma uputio čestitku Dačiću

Socijalistička partija Srbije postoji od 17. jula 1990. godine

  • 3
Ivica Dačić i Dragan Marković Palma Foto: Marko Jovanović

Socijalistička partija Srbije danas slavi tri decenije postojanja, a tim povodom je i njen lider Ivica Dačić svim članovima, simpatizerima i biračima čestitao jubilej. Dačić je poručio da su socijalisti i danas spremni da daju doprinos političkoj stabilnosti Srbije i nacionalnom i državnom jedinstvu u borbi za odbranu interesa zemlje.

Dačić je u pisanoj izjavi istakao da je istorija SPS u značajnoj meri i istorija Srbije, jer se SPS, kako kaže, sve vreme svog postojanja uvek iskazivala, pre svega, kao državotvorna stranka.

On je navio da je patriotizam svih ovih godina bila osnovna ideja vodilja, kao i borba za socijalno pravednije društvo.

- Mi smo ponosni na sve pozitivne rezultate, ali smo isto tako svesni da je nužno izvući pouke iz svega onoga što nije valjalo. Izdaja za nas nikada nije bila, niti će biti opcija. Zato smo i danas spremni da i dalje dajemo veliki doprinos političkoj stabilnosti Srbije i nacionalnom i državnom jedinstvu u borbi za odbranu interesa Srbije i njene budućnosti - poručio je Dačić.

Palma čestitao Dačiću jubilej

Predsednik Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera SPS-a, Dragan Marković Palma čestitao je Dačiću jubilej naglasivši da je SPS uvek bila uz svoj narod i da nikada nije bila izdajnih svoje države te da je tako i danas.

- Istorijat Socijalističke partije Srbije od 17. jula 1990. godine do danas je istorijat Republike Srbije i njenih građana. SPS je uvek bila uz svoj narod i nikada nije bila izdajnik svoje države i svog naroda i tako je i danas. SPS je jedna od retkih političkih stranaka, osnovanih na početku višestranačja u Srbiji koja je opstala i danas, a opstala je zahvaljujući njenom predsedniku Ivici Dačiću, koji je uspeo u tome da SPS ostane istovremeno i patriotska i moderna stranka, koja je nakon 30 godina ne samo opstala, nego je danas druga po snazi politička partija u Srbiji. Jedinstvena Srbija je ponosna što zajedno SPS – om čini najdugovečniju koaliciju na političkoj sceni Srbije i jednu od najdugovečnijih na svetu - izjavio je Palma

- Današnje vreme, u kome se ceo svet nalazi, nije vreme za slavlja. SPS će, siguran sam, kao i do sada, tako i danas i sutra uvek biti uz svoj narod i svoju državu - zaključio je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA