≫ 

Završene konsultacije Vučića sa predstavnicima liste SPS - JS

Dačić je posle sastanka izjavio da nije bilo razgovora o rokovima za formiranje skupštine i Vlade, niti imenima ministara ili resorima

  • 43
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, u okviru konsultacija o formiranju nove Vlade, s predstavnicima izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Dačić i Marković su nešto pre 9 sati došli u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu.

Vučić: Važni i korektni razgovori

- Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije sa Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem -poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle konsultacija o formiranju vlade.

To je objavio na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz fotografije sastanka sa predstavnicima izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma".

Dačić: Ne odlučujem ja o SPS u vladi, lično-ne bih u opoziciju

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je posle konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o formiranju vlade, da nije bilo razgovora o imenima ministara ili resorima, a da je koalicija SPS-JS spremna za nastavak saradnje sa SNS, koja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima.

- Nismo razgovarali o tehničkim pitanjima, kada će skupština ili vlada, za to postoje zakonski rokovi, ali sigurno je da će vlada biti konstituisana što pre, u najboljem mogućem kapacitetu. Nismo razgovarali o imenima ministara, resorima, razgovarali smo o suštinskim pitanjima - rekao je Dačić novinarima.

On je poručio da su u koaliciji SPS-JS spremni za nastavak saradnje koja bi trebalo da se temelji na zajedničkim ciljevima.

Upitan da li lično misli da je SPS bliži vladi ili ne, Dačić je odgovorio:

- Ne znam. Nema svrhe da mene pitate. Ja nikad ne bih preferirao opoziciju.

Na pitanje da li su narušeni odnosi SNS i SPS, Dačić je ocenio da taj odnos nikada nije bio narušen.

- Zajedno smo radili svih ovih godina i neću dozvotili da bilo šta narušava nas odnos. Mi razgovaramo o državnim i nacionalnim ciljevima - rekao je Dačić.

Dačić je ranije rekao da je ta koalicija spremna da bude u novom kabinetu, ali da ta odluka zavisi od Aleksandra Vučića.

Smatra da je u državnom interesu da se nastavi koalicija sa SNS.

Podsetimo, Dačić je ranije, govoreći o pregovorima, rekao da su ovi izbori bili specifični, i da iako su održani u vreme korone, da je odziv bio dobar. On je još jednom ponovio da je koalicija SPS-JS spremna da bude u novom kabinetu, ali da ta odluka zavisi od Aleksandra Vučića.

Video: Šapić završio konsultacije sa Vučićem: Nismo razgovarali o SPAS-u u vladi Srbije

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BozaB

    20. jul 2020 | 12:10

    Konsultacije su bile veoma produktivne sto je najvaznije.

  • Goran

    20. jul 2020 | 10:07

    Verujem da ce Vucic saslusati sve zahteve i predloge koje iznesu socijalisti,i ocekujem da ce se Dacic izviniti Vucicu za sve uvrede koje su mu njegovi saborci slali prethodnih dana.

  • KIA

    20. jul 2020 | 09:25

    Verujem da ce Vucic doneti najbolju odluku po pitanju vlade....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA