≫ 

Portparolka EU: Saglasnost o dijalogu na ekspertskom nivou

Masrali je rekla da su i Beograd i Priština pozvani da pošalju svoje eksperte kako bi se nastavio dijalog o pitanjima

  • 8
Srbija, Kosovo, zastave Foto ilustracija: Shutterstock

Portparolka EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Nabila Masrali izjavila je danas da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti prošle sedmice saglasili o nastavku dijaloga u Briselu na ekspertskom nivou.

Masrali je za Kosovo Onlajn rekla da su i Beograd i Priština pozvani da pošalju svoje eksperte kako bi se nastavio dijalog o pitanjima o kojima je već razgovarano u Briselu prošlog četvrtka.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Hotija da ne postoji tehnički dijalog, vec samo dijalog o međusobnom priznavanju, ona je rekla da su se Vučić i Hoti saglasili o nastavku dijaloga.

Masrali je dodala da ne bi davala više informacija o sastanku na nivou eksperata.

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je ranije danas da ponovo pokrenut dijalog sa Beogradom nije tehnički već, kako je rekao, "dijalog o međusobnom priznanju".

Nešto kasnije, Hoti je naveo da će u četvrtak u Brisel otputovati koordinator vlade u Prištini za proces dijaloga, radi izrade nacrta konačnog sporazuma sa Srbijom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R9

    20. jul 2020 | 18:11

    Znaci istina je... Gotovo?

  • Boban

    20. jul 2020 | 19:39

    Ovde izgleda neko narod pravi budalama, jedan celo vreme ponavlja ko papagaj "dijalog o međusobnom priznanju", a drugi ide na takve pregovore i kao pregovaraju, dogovaraju se nesto....

  • eNL

    20. jul 2020 | 19:56

    ma ovo im dobro dođe da se malo voze avionom...pa onda dolazi slikanje...pa kao nešto odgovaraju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA