≫ 

Poslednja runda konsultacija o novoj Vladi: Vučić se sastao sa predstavnicima SNS

Sastanak je počeo u 9 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

  • 34

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u okviru konsultacija za formiranje nove Vlade sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Sastanak je počeo u 9 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kod Vučića su došli gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, funkcioneri SNS Marko Ðurić, Marija Obradović i Milenko Jovanov, a od koalicionih partnera pojavili su se Milan Krkobabić i Rasim Ljajić.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je posle sastanka da su predstavnici liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", zatražili mandat za sastav nove vlade, kao i da nije bilo reči o personalnim rešenjima.

Kako je rekao, očekuje da skupština bude konstituisana do 3. avgusta, a vlada zatim u zakonskom roku, do 3. novembra.

Aleksandar Vučić sa predstavnicima SNS Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Naša lista je nakon ubedljive pobede na konsultacijama sa predsednikom legitimno tražila mandat za sastav vlade i tu nema političke dileme. Naša predviđanja su da će do kraja avgusta, početka septembra biti izabrana vlada, koja će biti vlada kontinuiteta - rekao je Vučević i dodao da je razgovor sa predsednikom bio veoma sadržajan, ne samo oko pitanja skupštinske većine, vlade, već i o drugim temama, kovidu, ekonomskim izazovima.

Vučić određuje mandatara nove Vlade

Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije trebalo bi da odredi mandatara za sastav nove vlade.

Prethodnih dana, on se sastao sa svim strankama koje su osvojile mandate na izborima, osim sa strankom SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koji je odbio da dođe na konsultacije.

Vučić je razgovarao sa predstavnicima koalicije SPS-JS Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, kao i sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

Aleksandar Vučić sa predstavnicima SNS Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Takođe, sastao se i sa predstavnicima manjinskih partija, predsednikom Stranke pravde i pomirenja Mumaerom Zukorlićem, predsednikom PDD-a Šaipom Kamberijem, kao i sa predsednikom SVM-a Ištvanom Pastorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeka

    21. jul 2020 | 21:50

    Vucic je ispostovao sve.

  • Ivana

    21. jul 2020 | 10:31

    Poslednja konsultacija ali najvrednija i najznačajnija. Ne sumnjam da će konsultacije biti veoma produktivne.Sasvim je realno očekivati SNS će dati mandatara i najveći broj članova vlade, jer su dobili veliko poverenje naroda na izborima.

  • KIA

    21. jul 2020 | 10:00

    Poslednja konsultacija ali najvrednija i najznacajnija. Ne sumnjam da ce konsultacije biti izuzetno produktivna....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA