≫ 

Nastavak dijaloga u Briselu, poznato ko predstavlja Prištinu

Ovo je drugi sastanak zaredom od nastavka dijaloga između Beograda i Prištine, prekinut 2018. godine, a koji je omogućila EU

  • 7
Evropska unija, EU Foto ilustracija: Shutterstock

Zamenik premijera tzv. Kosova Driton Seljmanaj i šef prištinske delegacije u radnoj grupi za pitanje nestalih Ibrahim Makoli predstavljaće Prištinu na sastanku na tehničkom nivou o dijalogu sa Beogradom u Briselu, koji je zakazan za četvrtak, prenosi Kljan Kosova.

Seljmanaj i Makoli će danas otputovati za Brisel, navodi prištinska televizija dodajući da su tema razgovora nestala i raseljena lica, kao i druga pitanja koja su pokrenuli premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se navodi, moguće je i da će deo sastanka biti i član rukovodstva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Skender Hiseni koji je, kako je ranije preneo Kljan Kosova, imenovan za koordinatora privremenih institucija u Prištini u dijalogu sa Beogradom.

Portparolka izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka rekla je za Kljan Kosova da će tema sastanaka na nivou eksperata, koji su zakazani ove nedelje, biti pitanja o kojima su lideri dve strane razgovarali prošle nedelje.

Beograd, za sada, nije izneo podatak ko će učestvovati na sastanku u četvrtak.

Ovo je drugi sastanak zaredom od nastavka dijaloga između dve strane, koji je bio prekinut 2018. godine, a koji je omogućila EU.

Drugi krug razgovora planiran je za septembar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    22. jul 2020 | 09:07

    Prvo se vratiti na staro na formiranje srpskih opština i onda korak po korak napred bez žurbe jer ako se nekom žuri i gori pod nogama to su Šiptari.

  • nikolas

    22. jul 2020 | 09:24

    SVE DOK NASI ZAPADNI PRIJATELJI I ALBANCI ZELE VELIKU ALBANIJU DOGOVORA NECE BITI !!!

  • Srpska muka

    22. jul 2020 | 09:41

    Dok god Taci izlazi iz Haga kao pobednik mi nemamo cemu da se radujemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA