U Bujanovcu formirana vlast koju čine samo predstavnici albanskih partija

Prvi put posle 18 godina vlast u Bujanovcu nije multietnička, jer je ne čini niko od predstavnika srpskih stranaka

  • 7
Bujanovac Foto: Shutterstock

Predstavnici četiri albanske partije u Bujanovcu, na konstitutivnoj sednici su sami formirali lokalnu vlast i to je prvi put posle 18 godina da nije multietnička. Predsednik Srpske napredne stranke u tom gradu na jugu Nenad Mitrović za Sputnjik kaže da je reč o presedanu koji nikome neće doneti ništa dobro, a posebno Srbima i Romima, jer za cilj ima "izazivanje političke nestabilnosti i vraća nas 18 godina unazad".

- Ovim potezom Albanci šalju lošu poruku državi Srbiji, ali i međunarodnim faktorima koji su uložili napor da se za ovih 18 godina dođe do iskrenog procesa pomirenja između Srba i Albanaca, napor da istinski živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Ovaj potez bukvalno nas vraća 18 godina unazad. Cilj ovih dešavanja je izazivanje političke nestabilnosti - tvrdi Mitrović.

On potvrđuje da je SNS imao dogovor sa albanskim partijama oko formiranja lokalne vlasti. Postignut je usmeni sporazum, koji su Albanci prekršili nakon što su se konsultovali sa mentorima iz Albanije.

Predstavnici srpskih partija napustili sednicu

Predstavnici srpskih partija su napustili sednicu, jer smatraju da je takva odluka štetna za sve građane.

Nakon sedmočasovnog zasedanja za predsednika opštine Bujanovac izabran je Nagip Arifi iz Demokratske partije koji je tu funkciju već obavljao u tri mandata. Predsednik Skupštine je Enver Ramadani iz Partije za demokratsko delovanje.

- Biće omogućeno i srpskoj strani da bude u proširenoj koaliciji. Ja se nadam da sledeće nedelje ili u toku sledećeg meseca bi trebalo voditi razgovor u tom pravcu. Mi smo danas hteli ispoštovati zakon, s obzirom da je zadnji dan bio što se tiče mesec dana za izbor, odnosno od konstitutivne sednice - rekao je Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac.

Srpski odbornici koalicija okupljene oko SNS-a i SPS-a napustili su sednicu nakon verifikacije mandata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    24. jul 2020 | 10:00

    Pa to treba da se razmišlja mnogo ranije da im se ne dozvoli da kupuju srpsku imovinu i tako stvaraju ogromnu većinu poput preševa a tako će biti i sa medvedjom posto smo svedoci da je sa bujanovcom završena stvar to je sve trebalo sprečiti na vreme jer oni prave plan za 200 godina unapred

  • .

    24. jul 2020 | 09:54

    Sprdaju se s nama i na delu teritorije koje nije u okviru Kosova i Metohije. A na rep niko da im stane.Tako ce biti i za Medjvedju.

  • SrbIN

    25. jul 2020 | 07:50

    Kakve veze ima to je Srbija i Srbija ce ostati jer ako je drugacije znaci Srbi budu vecina u Dracu i to je Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA