Vučić učestvuje na samitu Atlantskog saveta sa liderima Zapadnog Balkana

Ovi važni koraci pomoći će regiji da prevaziđe poražavajući uticaj pandemije kovid-19, sa većim mogućnostima za ekonomski razvoj - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta

  • 0
KOSOVO LAVROV VUCIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na samitu o partnerstvu na Zapadnom Balkanu u organizaciji Atlantskog saveta zajedno sa ostalim liderima država Zapadnog Balkana, javlja Koha.

Samit će se održati u sredu, 29. jula, putem platforme "ZOOM", objavljeno je na službenoj veb stranici Atlantskog saveta.

Albaniju će predstavljati premijer Edi Rama, Srbiju predsednik Aleksandar Vučić, Severnu Makedoniju predsednik Stevo Pendarovski, a njima će se pridružiti i čelnici iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a privremene prištinske institucije će predstavljati premijer tzv. Kosova, Avdulah Hoti.

Svrha samita je olakšavanje i promocija konkretnih koraka ka regionalnoj ekonomskoj integraciji, koji mogu da podstaknu ekonomski oporavak nakon pandemije koronavirusa, ojačaju dugoročnu konkurenciju i privuku ulagače.

Atlantski savet navodi da se lideri Zapadnog Balkana slažu sa hrabrim i praktičnim koracima za unapređenje regionalne ekonomske suradnje.

- Ovi važni koraci pomoći će regiji da prevaziđe poražavajući uticaj pandemije kovid-19, sa većim mogućnostima za ekonomski razvoj - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA