Ovde bi mogao da se gradi aerodrom u Hercegovini: Predstavnici vlada Srpske i Srbije na sastanku

Govorilo se o jednoj od mogućih lokacija i to onoj u blizini Trebinja

  • 9
Trebinje, Avion Foto: Pixabay

Predstavnici vlada Srbije i Republike Srpske sastali su se danas u Trebinju, gde su u toku razgovari o najboljoj lokaciji za izgradnju manjeg aerodroma, prenosi RTRS.

Za sada je, prema nezvaničnim saznanjima Srne, u opticaju nekoliko lokacija, a jedna od mogućih je Mionići kod Trebinja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle sedmice tokom posete Banjaluci da je Srbija zainteresovana da sa Vladom Srpske počne razgovore o izgradnji aerodroma u istočnoj Hercegovini.

- Razgovarali smo o izgradnji aerodroma u Hercegovini, između Trebinja, Bileće i Gacka, da upravljamo njime na jedno 30, 35 godina. To je novi projekat u koji krećemo, počeće pregovori dveju vlada o tom projektu. U ovom projektu nema profita, ali je veoma važan. Aerodrom će biti smešten negde kod Trebinja, gde bude bilo mesta da se izgradi. Spremni smo da uložimo značajan novac i da zaposlimo ljude iz Republike Srpske. U ponedeljak kreće tim iz Srbije da vidi lokaciju i gde i kada bi moglo da se gradi - istakao je predsednik Srbije.

Video: Vučić: Srbija zainteresovana za izgradnju aerodroma u Hercegovini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac SRB🇷🇸

    27. jul 2020 | 14:10

    Bosna gradi Airport u Novom Pazaru???

  • aca

    27. jul 2020 | 14:44

    Opet ulažemo u tudje

  • Lala

    27. jul 2020 | 14:37

    Na 5-10 minuta leta od Trebinja su aerodromi u Dubrovniku, Mostaru,Tivtu, Podgorici, Sarajevu.....I ni jedan se ne isplati. Pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA