Tači predstavio vojna vozila i najavio regrutovanje za vojsku tzv. Kosova

Pre dve godine potpisan je ugovor između američke kompanije "AM Dženeral" i vlade u Prištini o opremanju tzv. kosovskih bezbednosnih snaga sa 51 vozilom tipa "hamvej"

  • 7
Tači, Vojska Kosova Foto: Tanjug/AP

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači potvrdio je da se kontingent od 42 američka vojna vozila "Hamvej" od juče nalazi u okviru tzv. kosovskih bezbednosnih snaga i najavio regrutaciju novih vojnika.

Kako je Tači napisao na Fejsbuku, nakon informativnog sastanka koji je imao sa komandantom bezbednosnih snaga general-potpukovnikom Rahmanom Ramom, uskoro će početi regrutacija novih vojnika.

#ushtriajonë #krenar 🇽🇰🇺🇸Një takim informues sot kisha me komandantin e Forcës së Sigurisë së Kosovës,...Posted by Hashim Thaçi on Monday, July 27, 2020

Pre dve godine potpisan je ugovor između američke kompanije "AM Dženeral" i vlade u Prištini o opremanju tzv. kosovskih bezbednosnih snaga sa 51 vozilom tipa "hamvej".

U decembru 2018. godine tzv. kosovska skupština usvojila je zakonske izmene za promenu mandata kosovskih bezbednosnih snaga.

Prema tim izmenama, tim snagama će biti potreban period od 10 godina da se transformišu u vojsku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E ovako

    27. jul 2020 | 18:03

    Vojska kosova ne postoji niti će postojati, u suprotnom se vojska Srbije vraća na Kosmet i opet neće biti vojske kosova!

  • Ahahaha

    27. jul 2020 | 18:01

    Uvalila im amerika rashodovane hamere. Staro gvožđe

  • Čeda

    27. jul 2020 | 18:00

    Nemaju oni goriva za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA