Vulin: Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji UN u Libanu su dobro

Pripadnici Vojske Srbije su učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL otpočeli 21. decembra 2010. godine

  • 0
Liban, Vojska Srbije Foto: Mod.gov.rs

Povodom jučerašnjeg oružanog incidenta i razmene vatre na spornom graničnom području između Libana, Sirije i Izraela, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obavio je telefonski razgovor sa starijim nacionalnim predstavnikom kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, potpukovnikom Aleksandrom Stanojevićem.

Tom prilikom, potpukovnik Stanojević je upoznao ministra odbrane da su svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u Libanu dobro i da nema povređenih, da obavljaju svoje redovne zadatke i da jučerašnji događaj na području naselja Šeba farme nije imao uticaja na njihove svakodnevne aktivnosti i rad. Srpski mirovnjaci ostaju spremni da se nesebično angažuju na očuvanju i izgradnji mira u operaciji UNIFIL i kao takvi su prepoznati od strane Ujedinjenih nacija i partnerskih država.

Stariji nacionalni predstavnik je ujedno izvestio ministra odbrane da se pripreme za rotaciju kontingenta Vojske Srbije u ovoj multinacionalnoj operaciji odvijaju po planu i da se povratak aktuelnog sastava u zemlju očekuje početkom avgusta.

Pripadnici Vojske Srbije su učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL otpočeli 21. decembra 2010. godine i tamo su angažovani sa oružanim snagama Kraljevine Španije i Republike Italije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA