Skupština Vojvodine: Konstitutivna sednica 31. jula

Prva sednica novog saziva biće održana 31. jula u velikoj sali Kongresnog centra "Master Novosadskog sajma"

  • 1
Vovodina, parlament, zgrada Foto: Shutterstok

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je danas konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u pokrajinskoj Skupštine, osvojile poslaničke mandate, a zakazana je i prva sednica za 31. jul.

Pastor je, na odvojenim sastancima u Skupštini AP Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima izbornih lista Aleksandar Vučić - Za našu decu, Ivica Dačić - SPS- Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma, Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor, Vojvođanski front, METLA 2020, Za kraljevinu Srbiju i Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka.

Kako je saopšteno iz Skupštine Vojvodine, a usaglašeno sa Statutom AP Vojvodine i Poslanikom o radu, prva sednica novog saziva biće održana 31. jula u velikoj sali Kongresnog centra "Master Novosadskog sajma", sa početkom u 10 časova.

U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Skupštini AP Vojvodine i Poslovnikom o radu, na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, imenuje se generalni sekretar skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela.

Pastor je naveo da je sednicu zakazao u skladu sa obaveznim rokovima, te da će zbog epidemiološke situacije biti održana na Novosadskom sajmu, jer je zbog većeg prostora moguće primeneti sve mere prevencije i zaštite zdravlja, u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

Ocenio je da su sastanci sa predstavnicima izbornih lista protekli konstruktivno, te da se razgovaralo o svim važnim tehničkim i proceduralnim pitanjima vezanim za održavanje prve sednice, kao i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj sednici, formiranju poslaničkih grupa i radnih tela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA