Iz EU demantuju navode o nacrtu sporazuma za Kosovo

Oglasio se portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost

  • 3
EU zastava evropska unija evropske unije Foto: Pixabay

Portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano izjavio je danas da su netačne medijske spekulacije o tome da će na sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu biti predstavljen nacrt sporazuma prema kojem se očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

On je za Glas Amerike rekao da EU ima pravilo da ne komentariše medijske spekulacije, ali da bi on u ovom slučaju želeo da "eksplicitno odbaci" spekulacije u vezi sa sutrašnjim sastankom eksperata i temama tog sastanka.

- Nakon što je dijalog obnovljen na najvišem nivou, nastavlja se serijom sastanaka na ekspertskom nivou, što je deo tekućeg procesa. Sutrašnja agenda će uključiti pitanja raseljenih i ekonomske saradnje - rekao je Stano.

Beogradske "Večernje novosti" objavile su u utorak uveče, pozivajući se na diplomatske izvore, da će delegaciji Beograda koja u četvrtak putuje na razgovore sa Miroslavom Lajcakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, koji podrazumeva de fakto priznanje tzv. Kosova od Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.S.

    29. jul 2020 | 17:21

    Eksperti,želite da delite nešto što nije vaše,a ni albansko...Svaka vam čast!!!Baš ste experti!!!

  • KM 1

    29. jul 2020 | 16:47

    Ako ne umeju i ne mogu da se pomire i reše problem onda je dobar i onaj nacrt od EU,bolje išta nego ništa i večiti sukobi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA