Vesić: Vučić ne pristaje na ultimatume

Kako je rekao, Vučić se uvek bori za interese Srbije

  • 0
Beogradska letnja scena, stadion Tašmajdan, Goran Vesić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Beograd je pokazao da je spreman za razgovor sa Prištinom, spreman za normalizaciju života, ali nije spreman da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, kaže funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za TV Pink naglasio da predsednik Aleksandar Vučić ne pristaje na ultimatume, da se uvek bori za interese Srbije i da će znati da odgovori na ovaj, kao i na sve druge predloge koji stižu iz Brisela.

- Sa Vučićem su probali 2013. godine da samo postave papir da se potpiše. Većina srpske delegacije je bila za to da se prihvati, Vučić je odbio . Ako hoće da se prizna Kosovo neka Tanja Fajon nametne Srbima Ðilasa (Dragana) i Tadića (Borisa). To su političari koji će ispuniti njihove želje, njihove želje Vučić nikada neće ispuniti - rekao je Vesić.

Kako kaže, projekat nezavisnog Kosova je propao, jer da je uspeo danas se ne bi pričalo o tome već bi bili članica UN i drugih međunarodnih organizacija.

Posle 12 godina, kako je rekao, vrši se pritisak na Srbiju ne da prizna, već da omogući da lažna država uđe u međunarodne institucije.

- Ovo je pokušaj da projekat koji je doživeo fijasko sačuvaju. Predsednik Vučić je uspeo nešto što njegovi prethodnici ne da nisu uspelu, već nisu ni pokušavali a to je da pitanje KiM stavi na dnevni red najvećih svetskih sila, ne samo u Moskvi i Pekingu koji nisu priznali Kosovo, već u Briselu, Vašingtonu, Berlinu, tamo gde su priznali nezavisnost - naveo je on.

Dodaje da je Vučić uspeo da promeni stav kod vodecćih sila da se moraju poštovati srpski interesi i da je to istorijska promena, jer predsednik Vučić nije startovao od nule, već je to problem koji postoji 100 godina i nisu ga rešili ni kralj Aleksandar, Tito, Ðinđić, Koštunica, Tadić, već je bio samo gore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA