Dodik: Relaksacija odnosa s BiH

BiH može da funkcioniše ako se vrati izvornim dejtonskim nadležnostima

  • 1

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da formiranju Saveta ministara BiH mora prethoditi razrešenje situacija u vezi sa slučajem "Dobrovoljačka ulica", popisom stanovništva, sistemom državne pomoći i budžetom.

Dodik je rekao da SNSD i SDS "nisu protiv formiranja Saveta ministara (BiH), ali da se neke stvari naprosto moraju ispunjavati i da se mora videti korektnost s druge strane".

- BiH može da funkcioniše isključivo ako se vrati izvornim dejtonskim nadležnostima - rekao je predsednik RS.

Prenošenje pravosudnih nadležnosti entiteta na federalni nivo, Dodik je nazvao državnim udarom u BiH i rekao da celokupnu situaciju na federalnom nivou treba relaksirati i vratiti se Dejtonskom sporazumu.

On je poručio i da će Republika Srpska ostati istrajna i uporna u odluci o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i da će o tome razgovarati s predstavnicima SDS-a.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jazz

    1. mart 2012 | 03:00

    Pouzdano znam da i sam pdidsernek cita ovo tvoj blog, pa cu biti slobodan da ga zamolim da on sam kaze koju pametnu kroz komentar Posle njega cu ja da pametujem..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA