Pokrajinska Skupština: Verifikovani mandati poslanika

Na sednici, koja je zbog epidemiološke situacije organizovana u Kongresnom centru Master centra Novosadskog sajma, biće izabrani predsednik i potpredsednik parlamenta

  • 0
POKRAJINA SKUPŠTINA VOJVODINA SEDNICA SKUPŠTINE Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mandati za 120 poslanika novog saziva Skupštine Vojvodine potvrđeni su danas na konstitutivnoj sednici koja je počela u 10 sati.

Na sednici, koja je zbog epidemiološke situacije organizovana u Kongresnom centru Master centra Novosadskog sajma, biće izabrani predsednik i potpredsednik parlamenta.

Pre prve pauze obrazovana je Komisija za potvrđivanje poslaničkih mandata, a potom sledi verifikacija mandata, izbor predsednika, potpredsednika i imenovanje generalnog sekretara Skupštine i na kraju sledi zakletva novoizabranog predsednika i potpredsednika.

Mandate za Skupštinu Vojvodine dobile su Srpska napredna stranka (SNS), koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija (JS), Savez vojvođanskih Mađara (SVM), koalicija Vojvođanski front (VF), izborna lista "Metla 2020", koalicija "Za Kraljevinu Srbije - Za srpsko vojvodstvo" i Srpska radikalna stranka (SRS).

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, a apsolutnu većinu ima SNS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA