• 12

Srbija 3. avgusta dobija novi parlament: Konstitutivna sednica biće održana u ponedeljak

Na sednici bi trebalo da, u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu, budu potvrđeni mandati poslanika izabranih na izborima 21. juna, posle čega će se ući u postupak izbora predsednika skupštine, sekretara i drugih tela parlamenta

  • 12
Sednica skupštine Srbije poslanici, Srbija skupština

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće održana u ponedeljak, 3. avgusta, sa početkom u 10 časova.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, na osnovu Ustava Republike Srbije i Poslovnika Narodne skupštine, sazvala je prvu sednicu Narodne skupštine u dvanaestom sazivu, a određen je i dnevni red.

Na sednici bi trebalo da budu potvrđeni mandati poslanika izabranih na izborima 21. juna, posle čega će se ući u postupak izbora predsednika skupštine, sekretara i drugih tela parlamenta.

Kako je ranije izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle toga će se, krajem avgusta, "ići na izbor vlade, a njeno formiranje, ako sve bude išlo po planu, očekuje do 25. avgusta".

Sednica će se održati u velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Futer

    Blago nama sa njima !!!

  • Vis

    Zar ovo nije organizovanje okupljanje u zatvorenom sa mnogo vise od 10 osoba?

  • Kim

    Jaka stvar od parlamenta,narod nema pojma ko će biti u tom parlamentu, biće oni koji jedan čovek odluči a takve bas briga za narod,samo ne znam koga će ovih 4 godine da napadaju i pričaju svašta,pošto su sami sa sobom u parlamentu....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima