Vulinu uručen počasni letački znak pilota: Ministarstvo odbrane objasnilo nagradu

Počasni letački znak se dodeljuje za doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO, ne za pilotiranje, zato i jeste počasni znak - navodi se u saopštenju

  • 26
Vulin Nikinci Foto: http://www.mod.gov.rs/Lola Đorđević

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković uručio je počasni letački znak pilota, kako je navedeno, u znak zahvalnosti za doprinos razvoju, opremanju i unapređenju operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Tim povodom danas se oglasilo i Ministarstvo odbrane, i u saopštenju poručilo da se počasni letački znak dodeljuje "za doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO" ne za pilotiranje, zato i jeste počasni znak.

- To pojedini mediji ili ne razumeju ili im je tako lakše. Možda baš zato i zaboravljaju da pomenu da je 2008. godine ministar odbrane Dragan Šutanovac dobio pozlаćeni pilotski znak iako je naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO tada bilo neuporedivo slabije - navodi se u saopštenju.

Za doprinos u opremanju i ponovnom formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije ministar odbrane Aleksandar Vulin je nagrađen od njenih pripadnika počasnim beretkama i znacima pripadnosti jedinici, a nije morao da postane ni diverzant ni padobranac.

- Naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO zahvaljujući upornosti i autoritetu vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i radu ministra odbrane Aleksandra Vulina nikada nije bilo snažnije i na višem nivou operativnih sposobnosti. Imamo 14 aviona MiG-29, pet najsavremenijih H-145 i četiri Mi-35 helikoptera, borbene bespilotne letelice. Plate pilotima su povećane, nabavljena je i nova lična oprema, hangari i piste se obnavljaju, ponovo školujemo podoficire za rad na održavanju vazduhoplova - piše u saopštenju.

Video: Deo obuke odeljenja borbenih vozila Vojske Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA