Hiseni: Dijalog Beograda i Prištine bi trebalo da poprimi novu dinamiku

Videćemo konkretne korake za uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u dijalog, uporedo sa Evropskom unijom - rekao je koordinator Prištine za razgovore sa Beogradom

  • 2
Skender Hiseni

Skender Hiseni / Foto: Profimedia/AFP

Koordinator Prištine za razgovore sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je u Vašingtonu, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Stejt Departmenta za Balkan Metjuom Palmerom, da SAD potpuno podržavaju dijalog Beograda i Prištine.

Kako piše "Gazeta Ekspres", Hiseni je rekao da bi dijalog sa Beogradom trebalo da poprimi novu dinamiku i da kulminira uzajamnim priznanjem, prenosi "Kosovo onlajn".

- Videćemo konkretne korake za uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u dijalog, uporedo sa Evropskom unijom - rekao je za VOA Hiseni.

On je dodao da je u kontaktu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Ričardom Grenelom i da će se čuti sa njim telefonom.

- Blisko sarađujemo sa Sjedinjenim Američkim Državama kako bismo ubrzali proces normalizacije do potpunog međusobnog priznavanja, kao dve nezavisne i suverene države - rekao je Hiseni.

Ponovio je da ne može biti sporazuma o određenim pitanjima bez, kako je rekao, sveobuhvatnog, obavezujućeg i međunarodno garantovanog sporazuma.

Hiseni je, takođe, odbacio tvrdnje da bi razgovori mogli preći na tehnički nivo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    6. avgust 2020 | 05:08

    Uzajamnim priznanjem? Ovi su se baš umislili da oni Srbiji, članici UN treba njihovo priznanje... Klempavi šišmišu, priznanje čega? Da Srbija prizna to što ste unilateralno oteli 19% teritorije Srbije?! Kako bi bilo da Srbija otme 19% Albanije, Hrvatske ili 49% BiH ili 30% CG? Zato lepo pokrij se ušima! Ono što ste oteli, doće dan da se to naplati! Do tada uživajte u ulozi hijena i krijući se iza Amerike dok i za njih ne postanete totalno bespotrebni u ostvarivanju njihovih GS ciljeva!

  • Petar

    6. avgust 2020 | 18:45

    Slažem se sa Pavlom! Pošto se lepo EU kao i albanci prave blesavi, a i oni u regionu, da pokažemo ironiju njihovog ponašanja! Ukoliko lepo podržavate otimačinu skoro petinu srpske zemlje, lepo odvojite petinu vaše države i dodelite je Srbiji, pošto ste toliko velikodušni dodeljivanjem srpske i pravoskavne baštine albancima! Kada lepo to dodelite onda će lepo srbi iz Republike Srpske učiniti istuvstvar kao i albanci sa Kosmeta i sve te države koje su priznale Kosovo moraju i priznati želju Republike Srpske i večinskog naroda, jer u suprotnom to je diskriminacija! E tek tada možemovda razmišljamo o medjusobnom priznavanju sulude otimačine teritorije suverenih i medjunarodno priznatih država kojevsu članice UN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA