• 6

Savez za Srbiju promenio ime, od danas je Udružena opozicija Srbije

- Udružena opozicija Srbije je spremna da sarađuje sa svima kojima je istinski cilj da se promeni sistem, a ne da mi dođemo na ta mesta gde sede neki drugi - rečeno je na konferenciji za medije

  • 6
Udružena opozicija Srbije, SZS

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

U Beogradu je danas formirana Udružena opozicija Srbije, koju čine stranke doskorašnjeg Saveza za Srbiju, osim pokreta Dveri, kao i još nekoliko udruženja i sindikata, koji su sa Savezom sarađivali i ranije.

Cilj "Udružene" je, prema rečima Janka Veselinovića, isti - smena vlasti, svim raspoloživim sredstvima nenasilne političke borbe, koja, kaže, uključuje i sve oblike građanske neposlušnosti.

Predsednik S SP Dragan Ðilas je rekao da nijedna organizacija sama nije dovoljno jaka da zada jak udarac režimu, imajući u vidu da su protiv njih, kako kaže, "televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve novine sem jedne, kriminalci, te svi građanski i nacionalni ekstremisti, jer za jedne, kako kažu, nisu dovoljno građanski, a za druge nacionalno orjentisani".

Vrlo često su i nesvesni protiv nas i oni koji jesu opozicija, ali su prekršili reč datu građanima za bojkot, a doživeli su katastrofalno loš rezultat na izborima.

- Udružena opozicija Srbije je spremna da sarađuje sa svima kojima je istinski cilj da se promeni sistem, a ne da mi dođemo na ta mesta gde sede neki drugi - rekao je Ðilas.

Upitan da li će Udružena opozicija Srbije zajedno nastupati na predstojećim izborima i da li će imati zajedničkog kandidata, Ðilas je odgovorio da nije realno da se već sada govori o izborima 2022. godine.

Udruženu opoziciju čine Stranka slobode i pravde Dragana Ðilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića, Demokratska stranka Zorana Lutovca, kao i Građanska platforma, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodni pokret Srba sa KiM, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Šumadijska regija i Ðorđe Vukadinović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar Matić

    Promena imena ne znači da se i oni sami promenili, ako do sad nisu shvatili da narod ne živi od njih već oni od naroda onda neće shvatiti nikad. Kako god da se zove ova kvazi opozicija Srbije narodu je dosta njih, neće ih.

  • crni nis

    Ma oni i drugih države koje ih podržavaju duvaju istu frulu .

  • Savez

    Samo napred. Možda vam se i zvanično pridruže i partije iz okolnih država pošto duvate u istu tikvu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima