• 7

"Zahvaljujući Vučiću Kosovo je vraćeno na dnevni red". Dačić: Srbija vodi računa o svojim interesima

On je ukazao da je u najmanju ruku licemerno optuživanje Srbije i Vučića da će priznati Kosovo od strane onih političkih snaga u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, kad ih je priznalo skoro 90 zemalja i kad je Srbija doživela poraz pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu

  • 7
VUCIC DACIC KONSULTACIJE

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Srbije predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da istovremeno dok pojedini predstavnici opozicije u ruskim medijima napadaju predsednika Aleksandra Vučića za rusofobiju, u američkim medijima traje napad na Vučića da Srbija kupuje kinesko naoružanje i pored upozorenja SAD.

- To govori o besmislenosti ovih napada jer Srbija ne vodi ni rusofobičnu ni rusofiličnu politiku, već srpsku politiku, vodeći računa isključivo o interesu Srbije i srpskog naroda. To isto važi i za odnose sa Kinom, ali i sa EU, SAD, Francuskom, Nemačkom ili bilo kojom drugom državom na svetu - istakao je Dačić u izjavi za Tanjug.

On je ukazao da je u najmanju ruku licemerno optuživanje Srbije i Vučića da će priznati Kosovo od strane onih političkih snaga u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, kad ih je priznalo skoro 90 zemalja i kad je Srbija doživela poraz pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

- Upravo zahvaljujući aktivnosti rukovodstva Srbije, pre svega Vučiću, pitanje Kosova je vraćeno na dnevni red, sa neuporedivo boljim međunarodnim položajem Srbije u odnosu na vreme Tadića, Ðilasa, Jeremica i ostalih - istakao je šef srpske diplomatije.

On je ukazao da odnosi sa Rusijom nikad nisu bili bolji, kao i sa Kinom, SAD, Nemačkom, Francuskom i ostalima, ali da se, pre svega, vodi računa o srpskim interesima.

- Isto tako, sa indignacijom odbijam laži da sam ja i Socijalistička partija Srbije pod ruskim uticajem. Mi ne radimo ni za čiji tuđi interes, isključivo za Srbiju i srpski narod. Zato sam i ponosan na sve ono što smo zajedno sa Vučićem uradili u odbrani Srbije i njene budućnosti - naglasio je Dačić.

(Teelegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    Ne samo to! Zahvaljujući isključivo A. Vučiću, Srbija naredne godine sigurno postaje članica E-unije!

  • VR

    Dobro je,vraćeno KiM na dnevni red ali neznamo čiji,rešenje treba a mlaćenje prazne slame,to isuviše dugo radite.

  • Trta

    A ona izjava da ko prvi pronade vakcinu sigurno je pustio I virus. Objasni brale to Putinu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima