≫ 

Naprednjaci, socijalisti, SNP i POKS formirali gradsku vlast u Kruševcu

Opoziciju u kruševačkoj skupštini činiće odbornici Pokreta Metla 2020

  • 0
Kruševac, panorama, grad Foto: Shutterstock

Predstavnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije, SNP-a i POKS-a potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti u Kruševcu, potvrđeno je Tanjugu u kruševačkom SNS-u.

Opoziciju u kruševačkoj skupštini činiće odbornici Pokreta Metla 2020.

Prema konačnim podacima Gradske izborne komisije u Kruševcu, na izborima 21. juna Srpska napredna stranka osvojila je 71,10 odsto glasova, SPS-JS – 12,01, SNP – 3,26, SRS 2,07, Za kraljevinu Srbiju 5,52 i Metla 6,04 odsto, odnosno SNS je osvojila 52 mandata, SPS-JS osam mandata, po četiri odbornika imaće liste "Za Kraljevinu Srbiju" i "Metla2020", a lista Srpske narodne partije dva mandata.

Prema pisanju medija, naprednjaci predlažu aktuelnu gradonačelnicu Jasminu Palurović za novi mandat, a za njenog zamenika Aleksandra Jovanovića takođe iz SNS-a.

Mesto predsednika skupštine trebalo bi da preuzme Predrag Vukićević, dosadašnji direktor Regionalne privredne komore Kruševac, a za njegovog zamenika predložen je socijalista Siniša Maksimović.

Formirana i vlast u Rači

Funkciju predsednika opštine Rača će i u narednom mandatu obavljati Nenad Savković (SNS), dok je za njegovog zamenika danas izabran Dušan Ðoković (SPS), saopšteno je iz SNS Rača.

Za predsednika Skupštine opštine Rača izabran je Branko Radosavljević (SNS).

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Rača potvrđeni su mandati 27 odbornika, a novi saziv činiće 23 odbornika Srpske napredne stranke, koji su izabrani na listi Aleksandar Vučić - Za našu decu, 3 odbornika Socijalističke partije Srbije, kao i jedan odbornik koalicije SRS - DSS -Zdrava Srbija - Bolja Srbija.

Skupštinsku većinu će u narednom periodu činiti koalicija SNS-SPS, sa ukupno 26 od 27 odbornika.

Na lokalnim izborima u Rači, održanim 21. juna ove godine, lista Aleksandar Vučić - Za našu decu osvojila je 77,85 odsto glasova, uz izlaznost od 68,65 odsto upisanih birača.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA