Stari Grad: Izabrana Skupština opštine, predsednika iz Šapićevog SPAS-a podržali SNS, SPS i "Metla"

Za novog predsednika Skupštine opštine izabran Dušan Petrić sa liste "Aleksandar Šapić - pobeda za Stari grad"

  • 3
Konstitutivna sednica Skupstine opstine Stari grad FOTO: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/

Skupština opštine Stari grad danas je konstituisana, i ti uz podršku govo svih stranaka koje su se u njoj našle posle izbora. Novina je i to što je Stari grad jedna od prvih opština u kojoj su saradnju napravili SNS i to sa SPAS-om Aleksandra Šapića.

Za novog predsednika Skupštine opštine izabran Dušan Petrić sa liste "Aleksandar Šapić - pobeda za Stari grad", kojem su podršku glasovima, osim njegove, dale i liste oko SNS, SPS i "Metle".

Za njegovog zamenika izabrana je Nevena Dodić sa liste SNS.

Novi saziv lokalne supštine ima ukupno 56 odbornika, sa šest izbornih lista.

U skupštinskim klupama na Starom gradu, između ostaloh, sedeće i Oliver Mandić i bivši košarkaš Goran Grbović, obojica sa liste SNS, kao i glumac Ljubivoje Tadić, koji je odbornik opozicione liste "Čuvamo Stari grad".

Naviše mandata (27 mandata) ima lista oko SNS, potom lista "Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija" (devet), zatim SPS-JS (šest) mandata, dok su po pet mandata dobile liste SPAS i "Srce grada - PSG i nestranačkih komšijskih inicijativa za očuvanje Starog grada".

Lista "Metla 2020" ima ima četiri mandata.

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Dušan Petrić rekao je da će saradnja u novom sazivu opštinskog parlamenta biti plodonosna i pre svega usmerena ka rešavanju problema u cilju boljeg života građana.

Odbornik SNS Radoslav Marjanović naveo je da su izborom predsednika Skupštine opštine Stari grad, koji ne dolazi iz redova SNS, želeli da pokažu želju za dijalogom i argumentovanom debatom u novom sazivu parlamenta.

Takođe, istakao je da liste koje su podržale izbor predsednika Skupštine opštine i njegovu zamenicu, nisu potpisale nikakav koalcioni sporazum, ali i da na osnovu današnjeg glasanja moglo bi se naslutiti kako će izgledati opštinska većina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA