Nikolić: Moramo da se zadužimo za bolji sistem navodnjavanja

Predsednik Srbije istakao je da je novo zaduživanje neophodno i da sredstva moraju biti usmerena na investicije za osposobljavanje postojećih sistema za navodnjavanje i izgradnju novih

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će, zbog štete od šuše s kojom su suočeni poljoprivrednici u Srbiji, Vlada morati da se zaduži da bi osposobila postojeće kanale za navodnjavanje i da bi izgradila nove. 

Konstatujući da je navodnjavanje u Srbiji zapostavljeno, Nikolić je kazao da prva naredna zaduživanja zemlje u inostranstvu treba da budu usmerena na investicije za osposobljavanje postojećih sistema za navodnjavanje i izgradnju novih.

- Vlada će po prvi put morati ozbiljno da razmisli o tome da je i njiva fabrika. Kao što se u fabrikama planira proizvodnja, tako se planira i na njivi. Da bi rodilo potrebno je da njive budu nahranjene i zaštićene - rekao je Nikolić prilikom obilaska fabrike "Sojaprotein" u Bečeju.

- Srbija će morati da koristi blago koje ima, a to su njene reke - poručio je Nikolić, i dodao da je i sam pogođen sušom, jer u njegovim voćnjacima nema voća.

(Izvor i foto: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA