≫ 

Iguman Sava Janjić o obustavi radova kroz manastirsku zonu: "To je ohrabrujući gest"

Predstavnici privremenih prištinskih institucija saglasili se da se radovi na putu Dečani - Plav obustave

  • 1
Obelezavanje stradanja srpske dece u Gorazdevcu Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić poručio je da je obustavljanje radova na magistrali Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira ohrabrujuć gest prištinske privremene vlade i lokalnih vlasti u Dečanima.

- Ohrabrujući gest vlade i opštine, koji ukazuje da je moguće da se izgradnja ovog puta radi zaobilaznicom oko manastirske zone, u skladu sa ranijom odlukom kosovske vlade iz 2014. godine - ocenio je sinoć Janjić u objavi na Tviter nalogu, prenosi Tanjug.

Iz Eparhije raško-prizrenske ranije su upozorili da se nastavkom gradnje puta u zaštićenoj manastirskoj zoni, i zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila, moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima, prenosi Kosovo onlajn.

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti i gradonačelnik Dečana Baškim Ramusaj, saglasili su se u jučerašnjem razgovoru da se radovi na putu Dečani - Plav obustave, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

U saopštenju iz Hotijevog kabineta se dodaje se da su se saglasili i da se za pronalaženje rešenja mora razgovarati sa svima koji su uključeni u taj problem.

Video: Telegraf u manastiru Visoki Dečani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    20. avgust 2020 | 10:25

    Sta ohrabruje,prvo oni su i naredili da se put radi,sad kao dobri pa obustavljaju...drugoceo zivot trguju sa necim,kad treba nesto da daju,oni uzmu duplo vise,tako da uvek daju duplo manje ili nista....sa njima samo ostrooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA