Formirana Radna grupa Vlade za unapređenje položaja Roma

Radna grupa sarađivaće sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i predstavnicima romskih udruženja, izveštaj o radu podnosiće jednom mesečno premijeru, a predsedniku Srbije na kvartalnom nivou

  • 10
Vlada Republike Srbije Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vlada Srbije formirala je Radnu grupu za koordinaciju aktivnosti za unapređenje položaja Roma, kojom će predsedavati premijerka Ana Brnabić, a zadatak radne grupe je međusobna saradnja i usmeravanje poslova organa državne uprave, podrška i praćenje sprovođenja utvrđenih mera i aktivnosti za unapređenje položaja ove nacionalne manjine u Srbiji.

Radna grupa sarađivaće sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i predstavnicima romskih udruženja, izveštaj o radu podnosiće jednom mesečno premijeru, a predsedniku Srbije na kvartalnom nivou.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja Dečije nedelje u periodu od 5. do 11. oktobra ove godine.

Dečija nedelja organizuje se svake godine početkom oktobra u cilju podrške porodicama sa decom i unapređenja društvene brige o deci. Ova podrška biće obezbeđena tako što će se na svaku prodatu voznu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, svaku poštansku pošiljku u unutrašnjem saobraćaju, prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu manifestaciju i sportsku priredbu, kao i svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem, plaćati poseban iznos od 10 do 40 dinara.

Očekuje se da će na ovaj način biti obezbeđen prihod od oko 10 miliona dinara.

Radi otklanjanja posledica junskih poplava u opšini Ivanjica Vlada je obezbedila 50.000 litara evrodizela. Vrednost ove bespovratne pomoći iznosi 7.145.000 dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draff

    20. avgust 2020 | 16:27

    Koja bre vladina grupa, kako bi bilo samo malo zdravog razuma: završiš školu, nađeš posao, ne praviš decu koju ne možeš da izdržavaš. Otprilike ti toliko treba.

  • Igi

    20. avgust 2020 | 16:21

    Imaju veca prava od nas,nazalost.

  • Imenjak

    20. avgust 2020 | 16:17

    Bas lepo a nas Srbe u Sremu ko sisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA