≫ 

Vučić na prikazu sposobnosti dela jedinice Vojske Srbije: Ovo je naša snaga, naša pamet

Na prikazu je učestvovao deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade

  • 70

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici. Pored njega prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vučić je konstatovao da je posebno zadovoljan novim helikopterima MI-35, koji su danas bili izuzetno brzi, i čestitao pripadnicima Vojske Srbije na odlično izvedenom prikazu.

Prikaz na aerodromu "Pukovnik – pilot Milenko Pavlović" počeo je naletom dva aviona MiG 29, koji su simulirali vazdušnu borbu radi ostvarenja prevlasti u vazdušnom prostoru i stvaranju uslova za dejstvo lovačko – bombarderske avjacije,

Nakon naleta MiG-ova, naletali su i avioni tipa "Orao" koji su u brišućem letu izvršili dejstvo po izabranim ciljevima na zemlji, dok su u zoni operacije osmatranje i zaštitu vazdušnog prostora vršila borbena vozila artiljerijsko-raketnog sistema "PANCIR S 1".

Tokom prikaza izvršena je i evakuacija helikopterom X-145, dok su obezbeđenje rejona izvršila dva tima specijalnih snaga koji su desentirani iz helikoptera Mi17B5.

Sinhronizovanim upadom specijalnih snaga neutralisani su teroristi, a jedan tim desantiran je iz helikoptera Mi-8, tehnikom brzog spuštanja, dok su dva tima vršila desantiranje iz dva helikoptera Mi-35.

Vatrenu podršku specijalnih snaga izvršile su dve dljinski kontrolisane bezposadne platforme „mali Miloš“ koje su desantirane iz helikoptera Mi – 17, dok je blokadu rejona izvršio ukrcani tim iz borbeno oklopnog vozila "LAZAR".

Prikaz je završen desantom padobranaca iz aviona An-26 u jednom naletu sa visine od 1.500 metara, a padobrane su otvorili na visini od 1.200 metara.

Video: Vučić: Ne pravimo vojsku da bismo pretili ali ni samo za plate

Po završetku prikaza sposobnosti, predsednik Vučić i ministar odbrane Vulin obišli su taktičko – tehnički zbor, kroz koji su prikazana najmodernija sredstva kojima su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i sredstva iz razvoja domaće industrije.

"Izvanredno oružje domaće proizvodnje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas na aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici najnovije oružje Vojske Srbije i istakao da je to sve oružje koje sami pravimo i plod domaće pameti i znanja.

"Ovo je sve oružje koje mi pravimo", istakao je Vučić tokom obilaska sa i dodao da se u vežbi posebno dobro pokazao borbeni robot "Mali Miloš" - bezposadni borbeni sistem.

Predsednik je kazao da oružje pravi Zastava Oružje, Petoletka, Teleoptika i drugi i istakao da je država pomogla odbrambenu industriju zbog čega sve manje zaostajemo za najmodernijim zapadnim i istočnim sistemima.

- Sve više smanjujemo tu razliku, a pre smo zaostajali u svetlosnim godinama - dodao je Vučić.

Posebnu pažnju tokom obilaska je posvetio i borbenom vozilu Miloš.

"Danas se više nego ikad vidi koliko je Vojka Srbije snažna"

Danas se više neko ikada videlo koliko je srpska vojska napredovala, koliko smo snažniji, a naši vojnici opremljeniji i obučeniji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić posle prikaza dela jedinica Vojske Srbije.

- Ne pravimo vojsku da bismo bilo kome pretili, već da, ukoliko, ne daj bože, bude potrebe, budu u stanju da zaštite nebo i zemlju i da zaštite zemlju od svakog agresora - poručio je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
"Ponosni smo na našu vojsku! Želim da čestitam svim vojnicima koji su na izuzetan način prikazali svoje sposobnosti. Danas, možda više nego ikada, mogli smo da vidimo koliko je srpska vojska napredovala, koliko smo snažniji, koliko su naši vojnici opremljeniji i obučeniji. Mogli ste da vidite fantastičnu opremljenost i obučenost i značajne novine u Vojsci Srbije." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici. Na prikazu učestvuje deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Dodao je da je zadovoljan prikazanim u Batajnici, posebno pohvalivši 72. brigadu za specijalne operacije.

- Fantastična brzina, do sada nisam video takvu brzinu naših vojnika. Bez greške, pada, bez klizanja, gotovo neverovatno", rekao je Vučić.

- Najavljujem nešto što do sada Srbija nije videla u oktobru mesecu, videćete sve što imamo iz ratnog vazduplohovstva, protiv - vazdušne odbrane, videćete bojevo gađanje i tu ćete tek videti kolika je snaga Vojske Srbije - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    21. avgust 2020 | 22:59

    Hvala našem predsedniku koji zaista radi na privlačenju stranih investicija Rusije i Kine,koji podiže svu namensku industriju.

  • Marija

    21. avgust 2020 | 17:53

    Vucic je mnogo ulozio u vojsku Srbije i naravno da smo srecni zbog toga jer mozemo biti spokojni.

  • Mira

    21. avgust 2020 | 12:30

    Vojska Srbije svakim danom ima sve bolje uslove za obavljanje dužnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA