≫ 

SNS i SVM na vlasti u Subotici

Danas su izabrani i članovi Gradskog veća

  • 3
Subotica, fontana Foto: Dejan Malagurski

Na konstituvnoj sednici Skupštine grada Subotice, 67 odbornika položilo je zakletvu, a za novog gradonačelnika izabran Stevan Bakić (SNS).

Njega će na ovom mestu u naredne četiri godine menjati Imre Kerna (SVM), Predsednik Skupštine grada je Balint Pastor (SVM), za njegov zamenika Nebojša Crnogorac (SPS) i sekretar je Đula Ladocki (SVM), prenosi Blic.

Funkcije u vrhu gradske uprave podeljene su na osnovu rezultata nedavno održanih izbora i dogovora koalicionih partnera iz SNS i SVM.

Danas su izabrani i članovi Gradskog veća.

Stevan Bakić (53), novi gradonačelnik, je dosadašnji direktor ogranka "Elektrodistribucije" u Subotici, a pre toga je radio u Studentskom centru i Carinarnici. Diplomirani je ekonomista i profesor fizičke kulture.

- Ovo je kruna moje karijere i zahvaljujem se SNS što mi je ukazao poverenje da u narednom periodu vodim Suboticu. Trudiću se, radiću, daću sve od sebe da budu ponosni na tu odluku, a građani Subotice posle moga rada da me pamte samo po dobrom. Prioritet mog mandata su završetak započetih kapitalnih projekata, akva park i pozorište, i počatak novih, ekonstrukcija bolnice i stadiona, da privučemo što više investicija zbog zapošljavanja. I u svim drugim oblastima ćeka me ogroman posao – kaže Bakić.

Dr Balint Pastor (41) je doktor pravnih nauka, docent, narodni poslanik, predsednik poslaničke grupe SVM, potpredsednik SVM.

Balint Pastor Balint Pastor - Foto: Wikimedia/VMSZ

- Imamo 22 odbornika i sasvim je prirodno da legitimni predstavnici Mađara u Subotici budu deo gradske koalcije. Želimo da nstavimo saradnju sa SNS, ali želimo i da ispunimo sva obećanja o kojima smo govorili u izbornoj kampanji. Očekujemo da sarađujemo sa svima koji žele dobro Subotičanima – kaže Pastor i dodaje da će i dalje biti narodni poslanik.

Kazao je i da neće primati platu u Subotici, već da će i dalje biti narodni poslanik i u radnom odnosu u Skupštini Srbije.

- Iako je viša plata ovde, to je principijelno i moralno pitanje - poručio je Pastor.

Izabrana predsednica Skupštine Novog Sada

Novosadski parlament dobio je novu predsednicu, Jelenu Marinković Radomirović iz Srpske napredne stranke, koja je na tu funkciju izabrana sa 69 glasova odbornika, prenosi RTS.

Prva konstitutivna sednica, na kojoj novi gradonačelnik neće biti izabran, zbog epidemiološke situacije održana je u Velikoj sali Skupštine Vojvodine.

Novi Sad, Exit, Egzit festival, panorama Novi Sad - Foto: A. Nalbantjan

Miloš Vučević, koji se na mestu gradonačelnika nalazi već osam godina, izjavio je pre sednice "da ne vidi zašto ne bi nastavio da obavlja istu funkciju."

Vučević je izjavio i će SNS o formiranju izvršne vlasti u gradu "sigurno razgovarati sa Socijalističkom partijom Srbije i Vojvođanskim frontom i Savezom vojvođanskih Mađara, možda i sa SPAS-om".

Za ostale funkcije u Skupštini grada Novog Sada predloženi su kandidati koji su i do sada obavljali te funkcije.

Branka Bežanov, iz odborničke grupe POKS-a, predložena je za zamenika predsednika Skupštine grada, funkciju koju je obavljala i u prethodnom sazivu. Marko Radin iz odborničke grupe SNS-a u prethodnom sazivu obavljao je funkciju sekretara Skupštine, a za tu poziciju predložen je i sada. Danilo Durutović iz POKS-a predložen je za zamenika sekretara Skupštine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA