≫ 

Sastanak Beograda i Prištine ipak 4. septembra u Beloj kući

Prvi sastanak u Vašingtonu između predstavnika Kosova i Srbije bio je zakazan za 27. jun, da bi bio pomeren na 2. septembar

  • 5
Bela kuća Foto: Pixabay

Sastanak između predstavnika tzv. Kosova i Srbije u Beloj kući u Vašingtonu zvanično je pomeren sa 2. na 4. septembar, potvrđeno je za Telegraf.rs. Tu vest je potvrdio i portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Uliot.

- Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen pozvao je lidere Srbije i tzv. Kosova u Vašington 4. septembra. Razgovori su zbog dnevnog reda odloženi za dva dana. Sjedinjene Američke Države se nadaju tim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem - naveo je Uliot.

Prema njegovim rečima, taj sastanak će unaprediti ekonomska pitanja između tzv. Kosova i Srbije.

- Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mesta i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u unapređivanju mirovnog procesa - poručio je Uliot.

Prvi sastanak u Vašingtonu između predstavnika Kosova i Srbije bio je zakazan za 27. jun, ali otkazan je nakon optužnice Specijalnog suda protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.

Video: Poslata jasna poruka da se sa Srbijom ne razgovara jezikom ucena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    22. avgust 2020 | 23:38

    NICEG DOBROG TU NECE BITI ZA SRBIJU I SRBE JER SMO I DALJE POD NATO OKUPACIJOM I ZAPAD STVARA I NAORUZAVA VELIKU ALBANIJU !!!!!

  • 011

    23. avgust 2020 | 03:25

    Srbija ce da dobije puno jer se oslobađa veliki teret Kosovo i onda da ce da nastavi da zivi svoji evroski zivot bez nacionalizma ljudi ce da se brine za sebe i za svoju porodicu bit ce velike investicije posao za sve i nema vreme da se bavimo glupostima nego cemo da gledamo napred.

  • Nes

    23. avgust 2020 | 07:45

    Ni pod tačkom razno nema priznavanje vlasti u Prištini . Kao što su nam ga privremeno oduzeli bombardovanjem , tako isto će biti vraćen. Rusiju i Kinu uključiti u pregovore i na kraju obavezno referendum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA