"Srbija će u Vašingtonu nastupiti odgovorno, ali neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja"

- Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način - rekao je Marko Đurić

  • 10
Marko Ðurić, direktor kacelarije za KiM Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja.

Ðurić je kazao da će Srbija na razgovorima u Vašingtonu nastupiti sa svešću o značaju odnosa Srbije sa SAD i svešću o značaju prilike da administracija američkog predsednika Donalda Trampa otvara mogućnost da se odnosi između Beograd i Prištine reše kompromisno, kroz dijalog.

- Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način. Želimo da stvorimo šansu za mlade u regionu da mogu da putuju bez granica i administrativnih prepreka - rekao je Ðurić za TV Hepi.

O mogućim "nametanjima" Amerike za konačno rešenje, Ðurić kaže da srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor.

- Na moguća nametanja ne treba ni da postavljate pitanje kako bi Srbija odgovorila. Oni koji hoće objektivno da sagledaju politiku države i predsednika, mislim da već unapred znaju odgovor - podvukao je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajmo sad..

    28. avgust 2020 | 10:58

    👏👏👏 😂😂😂

  • nikolas

    28. avgust 2020 | 10:56

    ALI MI SMO I DALJE POD NATO OKUPACIJOM!!!

  • Miodrag

    28. avgust 2020 | 12:17

    Još ako si im ti zagrmeo mogu zamisliti kako su se prepali. Samo narodu bacate prašinu u oči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA