Hoti: "Uzajamno priznavanje jedina tema na sastanku"

Hoti se oglasio na Fejsbuku

  • 18
Avdullah Hoti, Avdulah Hoti Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti poručio je da je uzajamno priznavanje jedina tema ''na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije''.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je na Fejsbuku istakao da samo međusobno priznavanje normalizuje odnose Beograda i Prištine, ''kao i da će to smiriti Balkan i Evropu''.

"Na bilo kom sastanku koji sam imao i koji ću imati sa predstavnicima Srbije, uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara sa njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova", istakao je Hoti.

On je dodao da Priština ostaje posvećena dijalogu, jer je, kako kaže, "evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.V.

    30. avgust 2020 | 11:02

    Ovaj covek nezna sta prica.Mnogo je smesan

  • Nes

    30. avgust 2020 | 07:59

    Pa vi niste država , a samo države mogu biti priznate. Vi ste APKM . Sve dok vas UN ne prizna vi niste država. Pa zašto vam je u krajnjem slučaju stalo da vas Srbija prizna , zato da bi postali država a od tog posla nema ništa.

  • GP

    30. avgust 2020 | 07:53

    Covece o cemu ti pricas? Koje uzajamno priznavanje? Srbija je priznata drzava, u UN, u svim medju narodnim organima i organizacijama i sta ce nama neko vase priznavanje? Srbiju vi da priznate ili ne priznate, svasta, ama bas svasta covek moze cuti od vas. To gde se vi nalazite je srpska kolevka i nije nam potrebno nikakvo priznavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA