Vesić: Veliki dan za nas, obezbeđena ekonomska budućnost Srbije i regiona

Vesić je ocenio da se predsednik Vučić za Kosovo i Metohiju borio patriotski i izborio je dobar sporazum za Srbiju

  • 6
Izbori 2020, Srbija, Goran Vesic, glasanje

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Vašingtonu, u Beloj kući, razgovarao sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom i potpisao bilateralni sporazum sa SAD kojim je obezbeđena ekonomska budućnost Srbije i regiona, ocenio je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Posle potpisivanja današnjeg sporazuma, ocenio je da se predsednik Vučić za Kosovo i Metohiju borio patriotski, lavovski, nije popustio pod pritiscima i ucenama, odbio je da potpiše nezavisnost Kosova i izborio je dobar sporazum za Srbiju.

- Vučić je doneo našoj zemlji sporazum koji štiti interese Srbije i obezbeđuje ekonomsku budućnost Srbije. Vučić je danas postigao jedan od najboljih međunarodnih sporazuma u istoriji Srbije i pokazao je da je jedan od najvećih srpskih državnika u našoj modernijoj istoriji. Današnji sporazum je pobeda Srbije! To je prvi pozitivan međunarodni sporazum o Kosovu i Metohiji posle duže od jednog veka srpskih poraza i povlačenja - poručio je on u objavi na Fejsbuku.

Председник Србије Александар Вучић данас је у Вашингтону, у Белој кући, разговарао са председником Сједињених Америчких...Posted by Горан Весић on Петак, 04. септембар 2020.

 

 

Naglasio je da je ugled predsednika u međunarodnoj zajednici tako veliki da je samo zahvaljujući tome uspeo da se danas o Kosovu i Metohiji razgovara u Beloj kući koja je centar svetske politike. Da se uvažavaju srpski interesi i da se čuju naši argumenti.

- Koliko je danas veliki uspeh postigao Aleksandr Vučić dovoljno je da zamislimo da li je ovo bilo moguće dok su Srbijom vladali Tadić, Jeremić i Đilas? Tada sa Srbijom niko nije razgovarao, niko nije hteo da nas čuje, a oni nisu mogli da se vide ni sa portirom u Beloj kući. Danas je veliki dan za Srbiju i region - zaključio je on.

Video: Tramp: Istorijski dan za Srbiju i Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    4. septembar 2020 | 20:36

    A za godinu dana priznanje Kosovo i zajedno u šengen i cao Kosovo Neka se Srbija veseli danas.

  • Ivan

    4. septembar 2020 | 20:40

    Jadni mi, jedva narod krpi da prezivi a vi se samo smeskate i to bice bolje oguglali smo vise!

  • Tačno

    5. septembar 2020 | 07:26

    Veliki dan za vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA