Lončar: Vučić izvukao izgubljenu situaciju iz zapećka, sve što je uradio bilo hirurški precizno

- Ovo je ogroman uspeh. Nadam se da će svi građani Srbije nastaviti da daju podršku - rekao je srpski ministar zdravlja

  • 9
LONCAR KOVID DIREKTORI Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nazvao je večeras sporazum u Vašingtonu "hirurški preciznim", ocenivši da on predstavlja ogroman uspeh i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da "apsolutno izgubljenu situaciju izvuče iz zapećka", stavi na sto, bude gost predsednika SAD Donalda Trampa u Beloj kući i da ga Tramp sasluša.

Lončar je za TV Pink rekao da je "juče, prekjuče i danas bilo prelepo biti Srbin i građanin Srbije".

Donald Tramp, Aleksandar Vučić, Avdullah Hoti, Vašington, Bela kuća Foto: Tanjug/AP

On je naglasio da, iako je nekima izgleda da je lako biti gost predsednika najmoćnije zemlje na svetu, to nije tako i to nije nešto što je "palo sa neba", već je moralo mnogo da se radi da bi se to dogodilo, prenosi Tanjug.

Ukazao je da je mnogo grešaka napravljeno u prošlosti i istakao da je sve što je Vučić uradio u poslednja dva dana bilo "hirurški precizno".

On je ocenio da su građani Srbije ponosni što imaju takvog državnika koji vodi računa o njima.

- Ovo je ogroman uspeh. Nadam se da će svi građani Srbije nastaviti da daju podršku. Ovo je samo jedan korak ka onome što morate da uradite kako biste ispravili sve greške koje su napravljene - rekao je Lončar.

On je dodao da su oni koji su pravili greške zaćutali.

Donald Tramp, Aleksandar Vučić, Avdullah Hoti, Vašington, Bela kuća Delegacije Beograda i Prištine na sastanku u Beloj kući, kom prisustvuje Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

- Oni ne mogu da smisle šta bi zamerili ovoj hirurški preciznoj akciji i hirurški preciznom sporazumu, gde je Srbija prošla maksimalno dobro, i izgubila što manje, a dobija što više. Vidimo jednu neprijatnu tišinu, oni više nemaju ni ideju zašto da napadnu i kako da napadnu - rekao je Lončar.

On je pozvao građane da budu jedinstveni jer je, kako je naveo, jedino tako moguć uspeh.

- Vidite kako ljudi prolaze kad nemaju jedinstvo u zemlji. Građani Srbije su shvatili da ovo možemo da rešimo na najbolji način samo ako budemo jedinstveni i damo podršku rukovodstvu, posebno predsedniku, koji je, po zna koji put, pokazao da tačno zna šta radi i na kraju pokazao rezultat - rekao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEMOKRA TI JA

    5. septembar 2020 | 20:55

    Sporazum 'Za saku dolara' u kome Srbija nije dobila apsolutno nista osim naslova cuvenog westerna. Zapadni mediji gotovo da ne pisu o tom 'hirurski preciznom sporazumu'. Dobio je Izrael maksimalno bez ikakvog ulaganja, i dobio je Tramp glasace. Nasankani su i nasi, i siptari, s tim da su siptari na vecem dobitku. Jos nisam procitao neku ozbiljnu analizu 'sporazuma'. Sve je stilu dobili smo puno, mudra politika predsednika.....Sta je Srbija dobila kad ne znamo sta je trazila. Slusamo mesecima unazad kako nemamo nista i borimo se za nesto. Problem je sto narodu nikad nije saopsteno sta je to 'nesto' zato smo i dobili ovaj 'sporazum'.

  • BG 1

    5. septembar 2020 | 21:10

    Operacija uspešna ali kako će pacijentu biti,to treba da sačekamo.

  • Che

    5. septembar 2020 | 21:49

    Pa ovo je izdaja Rusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA