Tramp se još jednom oglasio na Tviteru povodom sporazuma Beograda i Prištine

Tramp je na svom Tviter nalogu podelio objavu novinara Tima Vilanda u kojoj je naveo da je pre 22 godine, kada je radio za CNN, proveo više meseci pripremajući posebnu emisiju o sukobu Beograda i Prištine, uključujući i sam kraj oružanih dejstava

  • 39
Aleksandar Vučić, Donald Tramp, Vašington Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav

Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je novinaru CBC koji je ocenio sporazum Beograda i Prištine u Vašingtonu kao izvanredan.

Tramp je na svom Tviter nalogu podelio objavu novinara Tima Vilanda u kojoj je naveo da je pre 22 godine, kada je radio za CNN, proveo više meseci pripremajući posebnu emisiju o sukobu Beograda i Prištine, uključujući i sam kraj oružanih dejstava.

- Izuzetno je što je ovaj korak ka ekonomskoj saradnji konačno preduzet, decenijama kasnije - napisao je Viland, a Tramp je podelio njeogov tvit uz kratko "Hvala".

Podsetimo, posle potpisivanja sporazuma u Beloj kući, američki predsednik je poručio da je "veliki prodor postignut, za koji niko nije mislio da će se dogoditi".

Kako se navodi u saoštenju koje je u petak objavila Bela kuća, on je poručio da se raduje da vidi "napredak Srbije i Kosova dok zajedno radimo na tome da ekonomska saradnja u regionu krene dalje".

- Nakon naslilne i tragične istorije i godine neuspešnih pregovora, moja administracija je predložila nov način da se premoste razlike. Fokusiranjem na otvaranje radnih mesta i rast ekonomije dve zemlje su uspele da naprave pravi pomak u ekonoskoj saradnji u širokom spektru pitanja - istakao je Tramp.

Video: Tramp: Istorijski dan za Srbiju i Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BozaB

    6. septembar 2020 | 13:38

    Razumevanje predsednika Trampa za Srbiju je izuzetno znacajno.

  • Milorad Petrović

    6. septembar 2020 | 10:44

    Ovaj sporazum je jako važan za nas.

  • Boki

    6. septembar 2020 | 11:23

    Bitno da je okrenuo ledja Rusiji i Kini i Arapskim zemljama a sve u korist Amerikanaca,a na štetu Srbije,a tek nas čeka teška budućnost posle ovoga sporazuma,priznao je Kosovo faktički

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA