≫ 

Vučić objasnio raspored sedenja na sastanku u Beloj kući, pa odgovorio na napade

Vučić je govoreći o sedenju u Ovalnoj sobi rekao da je velika čast i privilegija, a posebna privilegija sporazum kao i to što je kompletan državni vrh SAD došao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je raspored sedenja na sastanku u Beloj kući, koji je izazvao reakcije, ali i neprimerene komentare pojedinih zvaničnika.

Vučić je govoreći o sedenju u Ovalnoj sobi, što je velika čast i privilegija, rekao da je za njega privilegija sporazum i da je kompletan državni vrh SAD došao.

Rekao je da je Tramp sedeo za svojim stolom, a da su za njega doneli stolicu.

- Zamislite da sam ja rekao što ja nemam takvu veliku fotelju?... Zamislite da sam rekao da je stolica mala, da me je bilo briga za stolicu umesto narod - upitao je Vučić.

Vučić je rekao da je to najmanje važno, da je mogao i da stoji, a da je važno ono što je postignuto za Srbiju.

Podsetimo, portparolka ruskog Ministarstva pravde Marija Zaharova objavila je na društvenim mrežama fotografije sa sastanka u Beloj kući i neprimeren komentar na račun u vezi sa rasporedom sedenja.

- Marija Zaharova najviše govori o sebi. Primitivizam i prostakluk govore o njoj, kao i onima koji su je tu postavili. Neka se oni bave time, ja neću da joj odgovaram - kazao je Vučić i dodao da razume zašto je tako reagovala, jer je u Vašingtonu bilo vrlo uspešno.

Đurić i Vulin reagovali, osudili ovakav komentar

Na to su reagovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin i osudili takav rečnik.

- A zamisli taj predsednik nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mestu. A zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu, a ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo - napisao je Marko Đurić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je takođe na ovu objavu i naveo da se "veličina čoveka meri hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda".

- Vučić je jedini državnik u Evropi koji je odbio da uvede sankcije Rusiji i vrhovni komandant vojske sa kojom oružane snage Ruske Federacije imaju najvišu i najplodniju saradnju koja može da se postigne. Veličina čoveka se ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda - izjavio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA