≫ 

Hoti želi da podnese izveštaj iz SAD prištinskoj skupštini

- Ovo je veoma važan korak ka konačnom sporazumu o potpunoj normalizaciji odnosa i uzajamnom priznavanju dve države - rekao je on

  • 1
Avdulah Hoti Foto: Profimedia/AFP

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zatražio je danas od prištinske skupštine da mu dozvoli da podnese izveštaj o sporazumu koji je 4. septembra potpisan u Vašingtonu, kao i o celokupnom procesu dijaloga sa Beogradom.

Kako je saopštio njegov kabinet, Hoti je danas poslao pismo predsednici Skupštine Vjosi Osmani i Predsedništvu u kome navodi da je u Vašingtonu 4. septembra postignut važan sporazum za Prištinu u vezi sa normalizacijom ekonomskih odnosa sa Beogradom, prenosi prištinska Koha.

- Ovo je veoma važan korak ka konačnom sporazumu o potpunoj normalizaciji odnosa i uzajamnom priznavanju dve države. Na osnovu svojih ustavnih i zakonskih nadležnosti i odgovornosti, spreman sam da na jednom od narednih zasedanja Skupštini podnesem izveštaj o sporazumu koji je 4. septembra potpisan u Vašingtonu - navodi Hoti u pismu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KM 1

    8. septembar 2020 | 17:31

    Samo tako i napred,tako se treba boriti za svoj narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA