Grenel: Uvek možete računati da će Kurti biti protiv SAD

Kurti je "bio protiv Obaminih ideja i protiv Bušovih ideja“, smatra Ričard Grenel

  • 1
Aljbin Kurti i Ričard Grenel Foto: Profimedia/ Zuma Press - News, Printskrin: Youtube/Fox Business

Specijalni predstavnik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da se uvek može računati na to da će lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti biti protiv SAD, reagujući tako na Kurtijevu kritiku nedavno potpisanog sporazuma u Vašingtonu.

- Jedno je sigurno, uvek možete da računate da će Aljbin Kurti biti protiv SAD - poručio je Grenel na Tviteru i dodao da je Kurti "bio protiv Obaminih ideja i protiv Bušovih ideja“.

- Simbolizmom se ne plaća kirija, već poslovima - naveo je Grenel, odgovarajući na Kurtijev tvit, koji je retvitovao, a prenosi Tanjug.

Kurti je prethodno na Tviteru posle konferencije za novinare Samoopredeljenja objavio da obaveze koje je u Vašingtonu potpisivanjem sporazima preuzeo premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti "ne obavezuju“ Samoopredeljenje "kada se budu vratili u kabinet".

Hotija je Avdulah Kurti opisao kao "nelegitimnog premijera".

- Njegov potpis ispod neskladnih i netransparentnih tekstova je protiv volje ljudi, demokratskog poretka i krši kosovski ustav i zakone. Oni neće biti ratifikovani u našem parlamentu - tvrdi Kurti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    8. septembar 2020 | 23:11

    Onda je Kurti kanda Srbin, ili samo na nasoj strani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA