≫ 

Vučić i Putin razgovarali telefonom: Prvi put posle sastanka u Vašingtonu, glavna tema KiM

U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane

  • 33
Aleksandar Vucic, Vladimir Putin

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, lideri su razgovarali o kosovskom pitanju, saopštila je pres-služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane.

- Posebna pažnja posvećena je problemima rešavanja kosovskog pitanja. Aleksandar Vučić je informisao o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i Briselu 7. septembra - dodaje se u saopštenju.

Putin je potvrdio predsedniku Srbije nepromenljivost principijelnog stava Rusije o izradi kompromisnog rešenja o Kosovu koji je prihvatljiv za Beograd i koji mora da odobri Savet bezbednosti UN, ističe se u saopštenju Kremlja.

 

Tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik izjavio je o svojoj spremnosti da nastavi da blisko komunicira po svim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima.

- Razgovarano je o aktuelnim temama strateškog partnerstva Rusije i Srbije. Ruska strana je visoko je ocenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih odnosa. Istaknuta je spremnost za daljom bliskom saradnjom sa njim o čitavom spektru bilateralnih, regionalnih i međunarodnih pitanja - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros S

    10. septembar 2020 | 12:49

    Srbija je i pre odlaska u Vasington znala da ima podrsku Rusije. Ne znam cemu sumnja pojedinaca.

  • Marko

    10. septembar 2020 | 13:18

    Veliko postovanje Srbije i Rusije.

  • Ljubomir

    10. septembar 2020 | 12:50

    Rusi će kao i do sada podržavati sve što je u interesu Srbije i očuvanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta u skladu sa Rezolucijom 1244.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA