Izraelski ambasador u Tirani: U narednim nedeljama priznanje KiM

- To će se dogoditi uskoro, to je moje mišljenje, ali nije određen datum - rekao je Gendler

  • 10
Kosovo, Izrael Foto: Shutterstock, Pixabay

Izraelski ambasador u Tirani Noa Gal Gendler izjavio je da se očekuje da njegova država zvanično prizna nezavisnost tzv. Kosova u narednim nedeljama.

To je objavila prištinska Gazeta ekspres, pozivajući se na albansku televiziju Vizion Plus, međutim, nije objavio nijedan albanski medij.

- To će se dogoditi uskoro, to je moje mišljenje, ali nije određen datum - rekao je Gendler i dodao da će Izrael otvoriti ambasadu u Prištini, ali ne pre priznanja zbog procedure.

Gendler je rekao da smatra važnim obećanje Kosova da će otvoriti predstavništvo u Jerusalimu, ali i Srbije da će premestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izraelski ambasador ocenio je da će i Beograd i Priština imati koristi od sporazuma iz Bele kuće i da je jako pozitivan korak priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

- Siguran sam da će nam to pomoći da rešimo probleme koje imamo sa Arapima na Bliskom istoku - rekao je on i dodao da do otvaranja ambasade u Prištini, ambasada u Tirani može da pokriva i Prištinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rale

    11. septembar 2020 | 13:32

    Sjajno,oni dobise priznanje od izraela a mi sporazum koji nece postovati ni USA ni Kosovska strana....Joj ovce srpske kad cete shvatiti neke stvari...

  • Siptari horde sa kavkaza

    11. septembar 2020 | 14:03

    To je siptarska laz I propaganda.

  • Zilot

    11. septembar 2020 | 13:57

    1.8. Što ne završi posao do kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA