Netanijahu će se u utorak preko video poruke obratiti ljudima na Kosovu

Video obraćanje Netanijahua biće prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini

  • 33
Benjamin Netanijahu Foto: Tanjug/AP

Dve nedelje posle sporazuma u Vašingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i tzv. Kosova i otvaranja ambasade privremenih prištinskih institucija u Jerusalimu, izraelski premijer Benjamin Netanijahu obratiće se u utorak ljudima na Kosovu putem video poruke.

Netanijahu će se građanima Kosova obratiti u utorak, 15. septembra, kada se obeležava Roš Hašana - jevrejska Nova godina, pišu prištinski mediji, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno, video obraćanje Netanijahua biće prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su najavili organizatori, pored video poruke Netanijahua, tokom ceremonije će postojati i mogućnost uspostavljanja direktne veza sa izraelskim premijerom.

Na ceremoniju će biti pozvani predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdullah Hoti.

Obraćanju Netanijahua će prisustvovati glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator događaja, navode prištinski mediji.

Video: Potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Beloj kući, u prisustvu Donalda Trampa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    13. septembar 2020 | 23:29

    OVO JE STVARNO ISTORIJSKI USPEH SRPSKE DELEGACIJE U WASINGTONU!!! BRAVO !!! POSTALI SMO AMERICKA KOLONIJA!!!

  • Gile

    13. septembar 2020 | 23:18

    Ode nam Kosovo zauvek. Dve stvari me bole, kojoj bagri ga dadosmo, i na kakav podmukli način ga je naša vlada poklonila bez da uopšte pita sopstveni narod.

  • Mićo

    13. septembar 2020 | 23:08

    I kakva je tu pobeda Srbije kad je najmoćnija država Izrael priznala Kosovo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA