Tači od skupštine traži hitnu rezoluciju: "Hotiju zabraniti pregovore sa Beogradom"

Kako se navodi iz kancelarije predsednika privremenih institucija, skupština mora hitno da se pozabavi i "opasnim korakom" vlade u briselskom dijalogu

  • 6
Zgrada Vlade i Skupštine Prištine Foto: TANJUG/AP/ TANJA VALIC

Iz kancelarije predsednika privremenih prištinskih institucija zatraženo je da tzv. skupština hitno izglasa rezoluciju kojom bi se zabranilo da premijer Avdulah Hoti pregovara o, kako se kaže, "unutrašnjim poslovima Kosova i temama koje ugrožavaju unutrašnji poredak", prenosi Koha.

Kako se navodi iz kancelarije predsednika privremenih institucija, skupština mora hitno da se pozabavi i "opasnim korakom" vlade u briselskom dijalogu.

Otvaranje tema o pravima manjina i Zajednici srpskih opština u briselskom dijalogu iz Kabineta nazivaju "velikom i opasnom greškom", prenosi Kosovo onlajn.

Tvrdi se da je to "udarac za Kosovo" i kršenje "suvereniteta". Iz Predsedništva se navodi da su ova pitanja rešavana u okviru Ahtisarijevog paketa, ali i u okviru Briselskog sporazuma u aprilu 2013. godine i odlukom Ustavnog suda.

Avdullah Hoti, Avdulah Hoti Avdulah Hoti - Foto: Profimedia

- Prema tome, niko nema mandat da govori u ime Kosova o zatvorenim temama, u Briselu ili bilo gde. Kosovo ne može i ni po koju cenu nikada neće dozvoliti stvaranje politickog entiteta na svojoj teritoriji, koji bi bio reprodukcija Republike Srpske na teritoriji Kosova - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je razgovor sa Beogradom o imovini u "suprotnosti sa Ustavom i zakonima Kosova i predstavljaju kršenje suvereniteta".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    16. septembar 2020 | 15:38

    Samo polako krvnice,doces i ti na red...

  • Boban

    16. septembar 2020 | 16:40

    Da ima pravde vec bi ti ko sadam husein zavrsio ali sta ces akd te cuvaju oni koji su ti i pomagali bombardovanjem Jugoslavije, pravda ne postoji niti je ikada postojala jer da je ima svet bi bio drugacije mesto a ne ovako poubijas preko 100 ljudi i setkas se punih dzepova i izigravas politicara i ne odgovaras za svoja nedela....

  • hogar

    16. septembar 2020 | 15:58

    da se ne zabiravu Taciju je deda bio. pravoslavni pop..... on ima srpske korene a po onoj ako je Turcinu krvava ruka do lakta poturcenom srbinu mora do ramena...... e Taci Srbine..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA