Dačić reagovao na izjave Mila Đukanovića: "Nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji"

Nije Srbija, kako je dodao, vodila anticrnogrosku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku

  • 33
VUCIC DACIC KONSULTACIJE

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, i da optužuje Srbiju da se mešala u unutrašnje stvari Crne Gore", izjavio je večeras šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Ko to preti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori - rekao je Dačić u izjavi za Tanjug.

Srpski ministar dodaje da je Milo Ðukanović na nedavnim parlamentarnim izborima "izgubio od svog naroda, a ne od Srbije".

- Pa nije (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić pozivao za koga da se glasa u Crnoj Gori, već (Edi) Rama i (Ramuš) Haradinaj. Pa, kako to ne smeta Milu Ðukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru ''prirodnim delom srpskog sveta''? Zar je Crna Gora ''prirodni deo albanskog sveta'' kad mu ne smeta mešanje Rame i Hardinaja? - istakao je Dačić.

Nije Srbija, kako je dodao, vodila anticrnogrosku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku, umešavši se u unutrašnje stvari Srbije, priznajući Kosovo.

- Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vreme je da se prestane s plašenjem naroda Crne Gore radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti - naglasio je Ivica Dačić.

Crngorski predsednik izjavio je ranije večeras da u okolnostima u kojima je, kako tvrdi, krenuo proces formalizacije kosovske nezavisnosti, priča o tome da je Crna Gora "prirodni deo srpskog sveta", prirodni deo "velike Srbije" za njega je, kaže, "neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalisticka usta, koja sve teže podnose gubitke".

U intervjuu za Fejs televiziju u Federaciji BiH, on je između ostalog, govoreći o odnosu Crne Gore i Srbije, rekao da je Crna Gora na stubu srama u srpskim medijima.

Video: Dačić: Važno što je dijalog Beograda i Prištine nastavljen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    18. septembar 2020 | 23:47

    MILO SE BOJI SPUZA A BOGAMI I ITALIJANSKOG SUDA I ZATVORA!!! NIJE MU LAKO JER JE MNOGE OJADIO!!!

  • Crnogorac

    18. septembar 2020 | 23:56

    Tako je Dačiću sve si u pravu ... a nama je Srbija bliza nego i jedna druga zemlja...ako Bog da da se složimo konačno, pozdrav za sve Srbe dje god da nas ima...

  • Milorad Vujicic

    19. septembar 2020 | 11:44

    Djukanovic je kriminalac i treba da ide u zatvor.Svi potpisani dokumenti od strane te spodobe i njegove pratnje je NISTAVNO.To se odnosi i na NATO ugovore posebno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA