Sporazum između Beograda i Prištine tema Trampove predizborne kampanje

Predsednik SAD govorio je u Severnoj Karolini o potpisivanju ekonomskog sporazuma u Vašingtonu

  • 2
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je, između ostalog, da će možda biti izabran za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo nedavno potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Kako prenose agencija ANI i Sputnjik, Tramp je rekao da je "uspeo da zaustavi masovna ubijanja koja se već nekoliko decenija dešavaju između Srbije i Kosova".

- Siguran sam da ću se kvalifikovati za Nobelovu nagradu za mir. Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo godina su se ubijali. Prestaće da ubijaju jedni druge. Rekao sam: ''Momci, hajde da se okupimo.'' Znate, oni to rade stotinama godina, pod različitim imenima - rekao je Tramp, navode ANI i Sputnjik.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država nominovan je za Nobelovu nagradu za mir ovog meseca nakon što je uspeo da potpiše sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • USABoot

    20. septembar 2020 | 13:58

    Hvala gospodinu Trampu ako uspe da ih natera da se pomire i reše problem,da se više Srbi i Albanci ne sukobljavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA