≫ 

Dačić: Nastavak razgovara o vladi posle posete delegacije SAD

Naveo je da je s Vučićem razgovarao o vladi pre više od mesec dana, a da je u međuvremenu bilo značajnih događaja u Vašingtonu i Briselu, a da dolazi u Srbiju i američka delegacija

  • 2
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Razgovori o formiranju nove vlade biće nastavljeni posle posete američke delegacije Srbiji, u kojoj će biti i specijalni izaslanik Ričard Grenel, izjavio je u nedelju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da su netačni navodi medija o personalnim rešenijima u novoj vladi.

- Sve to što piše u novinama je netačno - rekao je Dačić na TV Pink upitan o spekulacijama u medijima da je spreman da se u novoj vladi odrekne Slavice Ðukić Dejanović i Gorana Trivana, ali ne i Branka Ružića.

Ponovio je da se o personalnim rešenjima nije razgovaralo, a na pitanje vidi li sebe u novoj vladi, kaže da ne voli tu vrstu pitanja zato što to, dodaje, nisu teme o kojima treba da se priča na televiziji.

- Više puta sam rekao i pre i posle izbora da smo mi spremni da nastavimo saradnju sa Aleksandrom Vučićem i SNS. Svi smo svesni da Vučić i SNS imaju vehcinu i bez nas. Odluku o tome će svakako doneti pobednik - rekao je Dačić.

Naveo je da je s Vučićem razgovarao o vladi pre više od mesec dana, a da je u međuvremenu bilo značajnih događaja u Vašingtonu i Briselu, a da dolazi u Srbiju i američka delegacija.

Kaže da će se se o novoj vladi nastaviti pregovori u narednom periodu, da on obavlja funkciju ministra, radi normalno i ima komunikaciju s kabinetom predsednika Srbije.

- Šta će biti dalje, videćemo za koju nedelju - rekao je Dačić.

Naveo je i da treba da se nastavi sednica Skuspstine Srbije i da se imenuje madatar.

Video: Dačić: Važno što je dijalog Beograda i Prištine nastavljen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA