Dačić se sastao sa ambasadorkom Kanade: "Napredak u saradnji dve zemlje, nastavljamo da jačamo veze"

Dačić je izrazio zahvalnost ambasadorki Čabi, koja uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji, na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kanade

  • 0
Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Ambasada Kanade

Foto: Tanjug/ MSP/ Ognjen Stevanović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čabu i ocenio da je saradnja dve zemlje tokom njenog mandata podignuta na viši nivo, posebno u ekonomskoj oblasti.

Dačić je izrazio zahvalnost ambasadorki Čabi, koja uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji, na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kanade.

Zajednički je ocenjeno da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa poslednjih godina i iskazana je spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, ali i da postoji još prostora za jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čaba je još jednom zahvalila ministru Dačiću na svesrdnoj pomoći oko repatrijacije kanadskih državljana tokom pandemije izazvane Kovidom 19.

Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Ambasada Kanade

Foto: Tanjug/ MSP/ Ognjen Stevanović

Ambasadorka Ketlin Čaba istakla je da iz Republike Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je zadovoljna realizovanjem nekoliko značajnih, prvenstveno, kulturnih projekata.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadorki Čaba puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA