• 0

Pokret Snaga Srbije: Naš cilj je sigurna budućnost svih građana

- Zaključili smo da bez obzira na ono što predstavljaju i nacionalna politika i regionalni odnosi sve to pada u vodu ako nemamo zadovoljnog građanina koji je siguran u svoju budućnost i perspektivu, kao i perspektivu svoje porodice - kažu is PSS-a

  • 0
Pokret Snaga Srbije

Foto: BK

Članovi najužeg rukovodstva Pokreta Snaga Srbije razgovarali su sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora PSS kako bi rezultate nedavno održanih izbora uporedili sa postizbornim dešavanjima u lokalnim samoupravama, preneli precizne smernice za dalji rad i izrazili očekivanja koja bi trebalo ispuniti u narednom periodu.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom i poštovanja propisanih mera zaštite održana su dva sastanka na kojima je predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Persa Minjović iznela analizu onoga što je urađeno i ostvareno i predočila zadatke koji su postavljeni.

Prisutnima se obratio i potpredsednik PSS i narodni poslanik Momir Stojilković istakavši zadovoljstvo postignutim kako na lokalnim tako i na parlamentarnim izborima, dodavši da će sa poslanicima Dragomirom J. Karićem, Oliverom Nedeljković i dr Markom Bogdanoviće u Narodnoj skupštini zastupati interese svih građana Srbije i da će se truditi da javnost bude upoznata sa svim onim što mori stanovnike pojedinih opština ali i sa uspesima koji se se ostvaruju.

Narodni poslanik Momir Stojilkovic, Pokret Snaga Srbije

Momir Stojilković - Foto: BK

Potpredsednik PSS dr Tihomir Simić je naglasio je da je najvažnije obratiti pažnju na probleme koji muče ljude na lokalu i da je neophodno uraditi sve da se oni reše, počevši od otvaranja radnih mesta i uređenja kvalitetne putne infrastrukture, jer osnaživanjem opština i sama država postaje efikasnija.

- Cilj ovog sastanka je bio krajnje pragmatičan - da se što je moguće pre i kvalitetnije formatizuju programske platforme na kojima će se u jedinstvu sa koalicionim partnerima izvršiti svi zadaci i poslovi koji u velikom obimu stoje ispred nas i koji imaju najvažniji značaj za budućnost svih građana - podvukao je dr Simić.

On je dodao da je, imajući u vidu ozbiljnost celokupne naše i međunarodne situacije, kao i održavanje regionalnog mira i stabilnosti, jedan od najvažnijih zadatak rešavanje pitanja odnosa Prištine prema Beogradu i obratno i da će na tome Pokret Snaga Srbije aktivno raditi i sarađivati.

dr Tihomir Simic, Pokret Snaga Srbije

Tihomir Simić - Foto: BK

- Ono što je najbitnije je suštinska dobrobit svih građana. Zaključili smo da bez obzira na ono što predstavljaju i nacionalna politika i regionalni odnosi sve to pada u vodu ako nemamo zadovoljnog građanina koji je siguran u svoju budućnost i perspektivu, kao i perspektivu svoje porodice. Pokret Snaga Srbije je još 2004. godine istakao da Srbija mora da radi, gradi i rađa da bi mogla da stvori bolje, bogatije i srećnije društvo. Neophodno je da budemo prisutni u rešavanju lokalnih problema koji muče građane koji žive u tim mesnim zajednicama ili opštinama. Prema tome, širina zahvata rešavanja određenih problema nama je data prvenstveno na onom nivou gde trebamo da građane učinimo srećnijima, boljima i zaštićenijima, a istovremeno da tim radom učinimo da Srbija, kao republika koja je sigurno u ovom regionu lider i koja predstavlja gravitacionu tačku za rešavanje svega onoga što predstavlja budućnost jugoistoka Evrope, bude snažna, stabilna i potpuno kao takva prepoznata i u okruženju - naglasio je dr Tihomir Simić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednici Pokreta Snaga Srbije Vera Čabarkapa i Milorad Panjević, kao i potpredsednik IO GO PSS Zvonko Ilinčić, koji su takođe izneli svoja zapažanja u skladu sa aktuelnom situacijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima