Pokret Snaga Srbije: Naš cilj je sigurna budućnost svih građana

- Zaključili smo da bez obzira na ono što predstavljaju i nacionalna politika i regionalni odnosi sve to pada u vodu ako nemamo zadovoljnog građanina koji je siguran u svoju budućnost i perspektivu, kao i perspektivu svoje porodice - kažu is PSS-a

  • 0
Pokret Snaga Srbije Foto: BK

Članovi najužeg rukovodstva Pokreta Snaga Srbije razgovarali su sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora PSS kako bi rezultate nedavno održanih izbora uporedili sa postizbornim dešavanjima u lokalnim samoupravama, preneli precizne smernice za dalji rad i izrazili očekivanja koja bi trebalo ispuniti u narednom periodu.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom i poštovanja propisanih mera zaštite održana su dva sastanka na kojima je predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Persa Minjović iznela analizu onoga što je urađeno i ostvareno i predočila zadatke koji su postavljeni.

Prisutnima se obratio i potpredsednik PSS i narodni poslanik Momir Stojilković istakavši zadovoljstvo postignutim kako na lokalnim tako i na parlamentarnim izborima, dodavši da će sa poslanicima Dragomirom J. Karićem, Oliverom Nedeljković i dr Markom Bogdanoviće u Narodnoj skupštini zastupati interese svih građana Srbije i da će se truditi da javnost bude upoznata sa svim onim što mori stanovnike pojedinih opština ali i sa uspesima koji se se ostvaruju.

Narodni poslanik Momir Stojilkovic, Pokret Snaga Srbije Momir Stojilković - Foto: BK

Potpredsednik PSS dr Tihomir Simić je naglasio je da je najvažnije obratiti pažnju na probleme koji muče ljude na lokalu i da je neophodno uraditi sve da se oni reše, počevši od otvaranja radnih mesta i uređenja kvalitetne putne infrastrukture, jer osnaživanjem opština i sama država postaje efikasnija.

- Cilj ovog sastanka je bio krajnje pragmatičan - da se što je moguće pre i kvalitetnije formatizuju programske platforme na kojima će se u jedinstvu sa koalicionim partnerima izvršiti svi zadaci i poslovi koji u velikom obimu stoje ispred nas i koji imaju najvažniji značaj za budućnost svih građana - podvukao je dr Simić.

On je dodao da je, imajući u vidu ozbiljnost celokupne naše i međunarodne situacije, kao i održavanje regionalnog mira i stabilnosti, jedan od najvažnijih zadatak rešavanje pitanja odnosa Prištine prema Beogradu i obratno i da će na tome Pokret Snaga Srbije aktivno raditi i sarađivati.

dr Tihomir Simic, Pokret Snaga Srbije Tihomir Simić - Foto: BK

- Ono što je najbitnije je suštinska dobrobit svih građana. Zaključili smo da bez obzira na ono što predstavljaju i nacionalna politika i regionalni odnosi sve to pada u vodu ako nemamo zadovoljnog građanina koji je siguran u svoju budućnost i perspektivu, kao i perspektivu svoje porodice. Pokret Snaga Srbije je još 2004. godine istakao da Srbija mora da radi, gradi i rađa da bi mogla da stvori bolje, bogatije i srećnije društvo. Neophodno je da budemo prisutni u rešavanju lokalnih problema koji muče građane koji žive u tim mesnim zajednicama ili opštinama. Prema tome, širina zahvata rešavanja određenih problema nama je data prvenstveno na onom nivou gde trebamo da građane učinimo srećnijima, boljima i zaštićenijima, a istovremeno da tim radom učinimo da Srbija, kao republika koja je sigurno u ovom regionu lider i koja predstavlja gravitacionu tačku za rešavanje svega onoga što predstavlja budućnost jugoistoka Evrope, bude snažna, stabilna i potpuno kao takva prepoznata i u okruženju - naglasio je dr Tihomir Simić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednici Pokreta Snaga Srbije Vera Čabarkapa i Milorad Panjević, kao i potpredsednik IO GO PSS Zvonko Ilinčić, koji su takođe izneli svoja zapažanja u skladu sa aktuelnom situacijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA