• 2

"Kontroverzno pitanje koje nosi određeni rizik": Komandant KFOR-a o Zajednici srpskih opština

, Telegraf

- Veoma kontroverzna tačka u dijalogu - naglasio je Risi

  • 2
Kosovska Mitrovica, grad, ulice, panorama

Foto: Tanjug/Kristina Maslarević

Komandant misije NATO na KiM general-major Mikele Risi izjavio je da je pitanje formiranja Zajednice srpskih opština kontroverzno pitanje, koje sa sobom nosi određeni rizik.

- Veoma kontroverzna tačka u dijalogu je vezana za formiranje zajednice opština u kojima su Srbi većinsko stanovništvo i to kakva će joj funkcija i izvršna moć biti tada dodeljene - izjavio je komandant KFOR-a tokom obraćanja na konferenciji Fondacije NATO odbrambenog koledža u Rimu, posvećenoj evropskoj i evroatlantskoj integraciji država Zapadnog Balkana.

On je, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, rekao da je više predstavnika kosovskih Albanaca upozorilo na rizik od "bosnizacije" KiM, što bi, kako kaže, moglo ugroziti "državni entitet Kosova".

Komandant KFOR-a je naglasio da je Vašingtonski sporazum pomogao u stvaranju povoljnog trenutka za izgradnju poverenja Beograda i Prištine.

- Sporazum u 16 tačaka svakako predstavlja korak napred u normalizaciji ekonomskih i trgovinskih odnosa i podsticaj aktivnostima EU - naglasio je Risi i istakao da KFOR čini sve u cilju sprečavanja da KiM postane zamrznuti konflikt, ali da "rizik postoji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    NIKO IH NIJE OVLASTIO DA SRBIMA VADE ORGANE U ZUTOJ KUCI !!!!!!!

  • nikolas

    NATO OKUPATOR SRBIJE TREBA DA NAPUSTI SRBIJU A NE DA STVARA VELIKU ALBANIJU SILOM !!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima