≫ 

Ko su lepotice u skupštinskim klupama? Jedna od njih je bila udarna vest u turskim medijima

Osim obrazovanjem mnoge narodne poslanice pažnju svu privukle i svojom lepotom

  • 5
Kristina Karaić, Radović Dijana, Dubravka Kralj, Ana Grozdanović Foto-montaža: Instagram dubravkakralj/radovicdijana9/anagrozdanovicc, Facebook

Predlog da na svakoj izbornoj listi mora biti zastupljeno bar 40 odsto žena, koji je usvojen u februaru ove godine, svrstao je Skupštinu Srbije među prvih pet parlamenata u Evropi po broju poslanica koje ga čine.

Pošto su 3. avgusta potvrđeni mandati novih narodnih poslanika, kada je zvanično i konstituisan novi saziv parlamenta, u skupštinskim klupama javnost je mogla videti i mnoge poslanice, koje su pažnju privukle svojom lepotom, a potom i bogatim biografijama i obrazovanjem.

O nekima od njih se i ranije pisalo, jer smo ih već viđali u skupštinskim klupama, neke od njih su godinama unazad politički aktivne, a pojavila su se i potpuno nova lica.

Jedna od najmlađih poslanica u Skupštini najbolji student Pravnog fakulteta

Kada je u izbornoj noći sumirao prve rezultate, lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će Dubravka Kralj biti nova poslanica SPS u Skupštini Srbije. Ova diplomirana pravnica bila je na listi SPS i Jedinstvene Srbije za republičke izbore, odmah iza Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme.

Na konstataciju da je treća na listi, odmah iza dvojice lidera stranaka koje u u koaliciji, rekla je da je to velika odgovornost.

- Dolazim sa znanjem iz oblasti prava i to znanje ću staviti u službu građana Srbije. U prethodnom periodu sam se veoma posvećeno bavila izučavanjem i primenom zakona koji su već na snazi u Republici Srbiji, a sada ću se baviti i samom zakonodavnom procedurom što je za ambiciozne pravnike velika stvar - rekla nam tada je Dubravka.

Njena stranačka koleginica, Ana Grozdanović, koja je privukla pažnju na društvenim mrežama, diplomirana je pravnica, a sudeći po objavama, sledbenik je politike koju je u amantet SPS-u ostavio njen osnivač Slobodan Milošević, ali i njegove supruge Mirjane Marković.

Jedna od njenih ranijih objava na društvenoj mreži Instagram bila je kako čita memoare Mirjane Marković pod nazivom "Bilo je to ovako", dok je na jednoj fotografiji ponosno pozirala ispod uramljene fotografije Slobodana Miloševića u nekoj od kancelarija SPS-a.

Kako je istakla često dobija pitanja zbog čega baš SPS i da li je politika njen krajnji cilj.

- Želim da pratim korake Ivice Dačića, kakvi god bili. Jer znam da su baš oni ispravni za sve nas. On je za mene najpametniji političar u Srbiji. Pored takvog uzora se ne može izgubiti kompas, ja želim da postignem kvalitete kakve on poseduje. Želim da primenjujem njegovu filozofiju i da ostanem pre svega dobar čovek, koji će uvek misliti na druge. A, samim tim se stvaraju sreća i harizma koju on poseduje. Želim da pomažem našem narodu i stojim uvek uz svoj narod. Sa ponosom stojim ispred SPS-a - navela je ona ispod jedne od fotografija na kojoj se nalaze i koalicioni partneri JS-a i SPS-a Dragan Marković Palma i Ivica Dačić.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ana Grozdanovic SPS (@anagrozdanovicc) on

U ranijim izjavama poručila je da je aktivistkinja socijalističke omladine u Nišu, ali nije imala direktnu saradnju sa predsednikom partije, iako ističe da zna da on poštuje trud svakog člana.

Na nedavno održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Novog Sada, u odborničke klupe je prvi put sela i Kristina Karaić, koja je bila na listi Aleksandar Šapić - Pobeda za Novi Sad.

Ova buduća mlada pravnica rođena je u decembru 1993. godine i kaže da su za nju u politici podsticaj ljudi, ali i životne okolnosti koje su je naterale da rano odraste.

Kristina Karaić Na nedavno održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Novog Sada, u odborničke klupe je prvi put sela i Kristina Karaić, koja je bila na listi Aleksandar Šapić - Pobeda za Novi Sad-Foto: Privatna arhiva

- Odbornički mandat sam dobila na listi Aleksandar Šapić - Pobeda za Novi Sad. Član sam SPAS. Što se tiče kulture naš grad je zvanično prestonica kulture 2021. godine i ako zbog pandemije korone je moguće da se to pomeri za 2022. Uz kulturu i položaj studenata i mladih najveće interesovanje ću imati za sferu socijalne politike, položaja dece, brige o porodici, podrška starijima sugrađanima - preneli su mediji njenu izjavu posle konstituisanja skupštine.

Poslanica čija je crvena haljina izazvala lavinu komentara posle sednice parlamenta

Poslanica u Skupštini Srbije sa liste SPS Dijana Radović, koja je postala aktuelna zbog pojavljivanja u crvenoj haljini na konstitutivnoj sednici parlamenta, potpredsednica je Socijalističke omladine Srbije. Ima 29 godina i diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Pribojski socijalisti predstavili su je kao svog poslaničkog kandiata 7. juna ove godine, a predsednik OO SPS u Priboju Boris Mrdović istakao je tada da SPS u svojoj trodecenijskoj istoriji nije imao kandidata tako visoko rangiranog na poslaničkoj listi kao što je Dijana.

Dijana Radović Poslanica u Skupštini Srbije sa liste SPS Dijana Radović (desno) Foto: Instagram/radovicdijana9

On je dodao da je Dijana poznata pribojskoj javnosti, jer je pre svega reč o mladoj dami koja je uspešno završila fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, koja je ostvarena u polju poslovnog angažovanja ali i političke afirmacije.

Selfi odbornice Skupštine Grada završio na naslovnim stranama turskih novina

Odbornica izabrana na listi Srpske napredne stranke, tokom studiranja u Brnu, formirala je organizaciju srpskih studenata.

Posted by Draginja Vlk on Субота, 15. август 2020.

Političke nauke i međunarodni odnosi su u fokusu njenog interesovanja. Jako je aktivna u promociji rodne ravnopravnosti, ali i u akcijama sa komšijama na Vračaru.

Posebnu pažnju javnosti, domaće, ali i svetske, privukla je kad aje krajem prošle godine osvanula na naslovnim stranama najčitanijih dnevnih listova u Turskoj, a povod je bio njen selfi sa Redžepom Tajipom Erdoganom, predsednikom te države.

Video: Poslanici položili zakletvu, konstituisana skupština

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    4. oktobar 2020 | 18:32

    Ovaj Dačić je sve osim ministra spoljnih poslova.

  • One

    4. oktobar 2020 | 18:16

    Trebaju sa svojim znanjem da pomognu uspostavu prava a ako su lepe nek promene zanimanje??!!

  • Baobab

    4. oktobar 2020 | 21:21

    Još jedna osoba kojoj će prvi posao biti političar, i to narodni poslanik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA