≫ 

Vučić obišao gradilište kovid bolnice u Zemunu: "Pred nama je teška zima, ali smo spremni"

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do decembra

  • 23

Predsednik Aleksandar Vučić, ministri zdravstva i odbrane, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin obišli su radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu Zemun ekonomija na Batajničkom drumu bb u Beogradu.

- Dobio sam fotografije sa lica mesta pre neki dan, ali nisam znao da će ovoliko da bude. Ovo će biti velika bolnica. Pred nama je teška jesen, nešto više od 4 milijarde je uloženo u ovaj objekat. Pre dva meseca ovde ničega nije bilo, stajali smo na livadi - rekao je predsednik tokom obilaska i dodao da je srećan što su uključene srpske firme u izgradnju.

- Opremićemo je brzo, ovde će biti mnogo ležajeva intenzivne nege. Ovo se planski gradi od početka. Mi imamo ogroman strah od korone, zato molim da svi budemo disciplinovani i da tako sprečimo posledice na jesen i zumu izazvane koronom - dodao je Vučić.

Naglasio je da je zadovoljan radom i izgradnjom i zahvalio "svima koji to rade iz želje da nam bude bolje, a ne da bi primili platu".

- Oko 400 ljudi radi za ovu bolnicu u svakom trenutku, 20 srpskih građevinskih kompanija. Ovde će biti najbolja moguća oprema, dodatno osnažujemo zdravstvene kapacitete - rekao je predsednik.

 
 
 
View this post on Instagram

"Hvala vam što vredno i marljivo radite! Ova bolnica je veoma važna jer nam predstoji teška jesen kao i celoj Evropi. Srećan sam što smo bili spremni i u mogućnosti da uložimo ogroman novac kao država, četiri milijarde samo u ovaj objekat i još bar dve milijarde biće uloženo u opremu. Zadovoljan sam što smo uključili srpsku građevinsku industriju i što naše firme rade na vreme, ovo je neverovatna brzina izgradnje. Neverovatan je napredak, ponosan sam na radnike! Pravimo multifunkcionalan objekat, biće mnogo ležajeva intenzivne nege, planski se gradi od početka, da može lako da se prilagodi za različite potrebe." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija”.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

- Zahvaljujem se lekarima koji noćima nisu spavali i brinuli o našim ljudima, moraju da rade, da budu u skafanderima i želim da im se zahvalim na svemu tome. Zahvalan sam i dr Goranu, ista smo generacija i zbližila nas je ista muka. Veliko vam hvala što je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u regionu po pitanju kovida sa najmanjim brojem zaraženih. Vi ste na tome zaslužni, a mi smo tu da vas samo slušamo. Želim da se zahvalim i vosjci Srbije na sprovođenju svih mera - rekao je Vučić.

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do decembra.

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da se kovid bolnica gradi da bi bio oslabljen pritisak na lekare i medicinske sestre u bolnicama koje su pretrpele udar epidemije korona virusa.

Video: Vučić: Niče moderna bolnica, ne prepuštamo stvari slučaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    1. oktobar 2020 | 10:47

    Moramo biti spremni na najgore,zato se grade ovi objekti da bi se u slučaju potrebe rasteretile obične bolnice.

  • Aaaa

    1. oktobar 2020 | 11:40

    Priroitet i odgovornost drzave je obezbediti i izgradiiti zdravstvenu ustanovu grdajanima u slucaju ponovne pandemije.

  • Ana

    1. oktobar 2020 | 12:40

    U Srbiji se poslednjih par godina izgradilo više puteva, bolnica i školi nego u nekoliko decenija pre toga. Predsednik i vlada su za to zasluzni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA