JEŠIĆ: Očekujem da Tadić ponudi ostavku u subotu!

- Komuniciram i sa Tadićem i sa Đilasom, ali svima je poznat stav Pokrajinskog odbora DS i da očekujemo od predsednika Tadića da ponudi ostavku, možda već na ovoj sednici GO - kaže gradonačelnik Inđije

  • 0

Potpredsednik Vlade Vojvodine i član DS Goran Ješić izjavio je danas da očekuje da na predstojećoj sednici Glavnog odbora te stranke predsednik demokrata Boris Tadić ponudi ostavku, nakon čega bi usledila programska i izborna skupština.

On je prilikom posete predsedniku Opštine Smederevska Palanka Radoslavu Milojičiću, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da prvi put čuje da su on i Milojičić glavni aduti Dragana Đilasa u smenjivanju Tadića i istakao da je njegov stav prema odnosima u DS poznat.

- Komuniciram i sa Tadićem i sa Đilasom, ali svima je poznat stav Pokrajinskog odbora DS i da očekujemo od predsednika Tadića da ponudi ostavku, možda već na ovoj sednici. Moja ideja je da se nakon toga zakaže programska skupština, a zatim i izborna. Moramo da redefinišemo svoje politicke stavove, jer je program napravljen 1990. u jednopartijskom sistemu - istakao je Ješić.

Ješić, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, naveo je da bi nakon toga trebalo da budu kažnjeni oni koji su napravili loše političke rezultate i naneli štetu građanima Srbije, a time i DS-u, pa da od 1. januara demokrate, kako je rekao, "krenu da ruše ovu nesposobnu vladu".

- Nismo radili dovoljno transparentno, imali smo lošu kadrovsku politiku i usvojili smo neke zakone koji ne pripadaju DS-u, odnosno nisu reformstički. Takođe nismo bili dovoljno odlučni u sporovođenju reformi. Mi nismo politička stranka koja govori ono što ljudi žele da čuju, nego treba da sprovodimo sistem upravljanja koji će doneti svima korist - objasnio je Ješić.

Na pitanje novinara da li očekuje u Inđiji novosadski scenario, Ješić je istakao da DS u toj opštini ima stabilnu vlast.

- Mi tu nemamo problem. Nažalost, imamo jednu otimačinu koja je prouzrokovana lošim zakonom, a onda još sramotnijom odlukom Ustavnog suda Srbije da su odbornici vlasnici mandata -  rekao je Ješić.

To je, kako je poručio, dovelo do toga da se u Srbiji, u kojoj je demokratija mlada, pojavi "otvorena politička korupcija".

On je promenu vlasti u pojedinim vojvođanskim lokalnim samoupravama doveo u vezu sa, kako kaže, unutarstranačkim obračunom u Srpskoj naprednoj stranci.

- Oni su izgubili sve izbore u Vojvodini, ali pokušavaju da sebi nametnu glasove zbog svog Kongresa. Međutim, nisu oni krivi za to, već mi, jer smo pustili takav Ustav i zakone, što je dovelo do toga da jedan deo opština u Vojvodini promeni većinu, iako su imali ubedljivu pobedu na lokalu - ukazao je Ješić.

On je dodao da je u trenutku kada su počele spekulacije medija o promeni vlasti u Inđiji, dobio nekoliko poziva od ozbiljnih investitora.

- Oni su se ozbiljno zabrinuli i time pokazali da sumnjaju u većinu na republičkom nivou. Na njihovom mestu (vladajuće većine) što pre bih pokazao želju da se radi na investicijama i smanjivanju korupcije - zaključio je Ješić.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA